USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Децентралізація по-київськи: бюджет Луцька недоотримає 20 мільйонів

14 Січня 2016 11:11
Більше повноважень, коштів та зменшення контролю із центру країни – такі декларативні заяви столичних чиновників. Насправді ж, реальність показує те, що передаючи нові повноваження – коштів дають менше, відповідно, місцеві бюджети втрачають фінансові потуги.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження вчора, 13-го січня.

Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова розповіла, що підсумувавши усі фінансові потоки й те, що Луцьку дають нового та які субвенції забирають – недораховуються 20 мільйонів гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОДОРОЖЧАННЯ АЛКОГОЛЮ ДОДАСТЬ У ЛУЦЬКУ КАЗНУ ДОДАТКОВІ МІЛЬЙОНИ

«Ми підрахували, що цього року прогнозовані місцеві податки та збори складатимуть 143 мільйона гривень, втім цього недостатньо, бо субвенцій було більше на 20 мільйонів гривень», - розповідає чиновниця.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що вперше у 2016-му році фінансування закладів професійно-технічної освіти відбуватиметься за кошти міського бюджету. На їх утримання потрібно приблизно 48 мільйонів гривень. Також фінансові проблеми прогнозують, окрім освітньої, у медичній галузі, бо субвенцій з держбюджету не вистачить на функціонування всіх у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 14 Січня 2016 12:32
Открыли Европу. На местные бюджеты сбросили дополнительные расходы, а субвенции (по русски говоря - дотации) - уменьшили.
Тарас Чурило Показати IP 14 Січня 2016 22:03
Ціни вже європейські, а от до Європи нам ой як далеко
axabnrg Показати IP 25 Січня 2016 15:03
На мою думку, якщо все, що написано в статті «10 фактів про гроші після територіальної реформи» буде дійсно втілено в життя – то хто саме буде бенефіціаром, не викликає жодних сумнівів: http://ye.ua/news/news_23318.html
axabnrg Показати IP 29 Січня 2016 09:11
Мені подобається ідея децентралізованої України. Більшість вагомих та ємнісних повноважень впроваджують на місцевому рівні, що, на мій погляд, є основним позитивним прецедентом в історії України на шляху її геополітичного розвитку. Реформи – це болючі зміни. Зміни, перш за все, в способі сприйняття особистістю навколишнього світу: http://www.hromadske.tv/society/reforma-khto-i-chomu--kosit--vid-detsentralizatsiy/
Марія Показати IP 2 Лютого 2016 15:21
На мій погляд, якісну роботу у даному напрямі зробили експерти Реанімаційного пакету реформ, та представили аналіз у брошурі “Реформи під мікроскопом – 2015”. Ця брошура в тому числі описує досягнення та проблеми децентралізації у 2015 році. Рекомендую! http://decentralization.gov.ua/news/item/id/1453

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus