USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Луцьк не має коштів віддати борги кредиторам

20 Липня 2013 21:00
Луцьк не зміг знайти 20 мільйонів гривень, щоб погасити муніципальні облігацій серій D і E, випущені в 2008 і 2009 роках, - повідомляє ТРК «Аверс».

Як пише газета «Капітал», Форум Банка і Ощадбанку, викупило ці папери, заплатили трохи більше половини суми - 7,1 мільйона гривень і 4,5 мільйона гривень відповідно. Решту боргу буде реструктуризовано, - йдеться у виданні «Левый берег».

Мер міста Микола Романюк визнає, що у міськради немає коштів, щоб розрахуватися з банками. Він розповів, що кредити були взяті таким чином, що по одному з них потрібно було заплатити у квітні, а по другому - у червні. Віддати всю суму за такий короткий термін для Луцька виявилося непосильним завданням.

За словами гендиректора рейтингового агентства UCRA Станіслава Дубка, місто свого часу «підштовхнуло кредиторів до вимушеної реструктуризації, натякнувши, що розрахунки можуть і не відбутися зовсім». Проте банки, яким винне місто, незважаючи на прострочення виплат зберігають оптимізм. Так, в «Форумі» заявили, що Луцьк погасить решту заборгованості до кінця року.

Варто відзначити, що це не перша подібна ситуація у Луцьку. Наприклад, у 2009 році місто погасило у термін лише 2 мільйна гривень з десятимільйонна випуску облігацій серії A, після чого звернувся до кредиторів, з проханням про реструктуризацію.

Облігації серії E були випущені в кінці 2009 року на суму 10 мільйонів гривень під 18% річних. Серія D була розміщена роком раніше під 13,9%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ти Показати IP 20 Липня 2013 22:08
Нехай вірні побратими злодЮЛІ, що керували Луцьком в той час пояснять, куди пішли гроші і після пояснення- на гіляку в центральному парку Луцька
дідо Показати IP 21 Липня 2013 08:53
Зате знайшлися гроші для алкоголіків,які не можуть утримувати своє житло. Показушний дитячий садок,школу та не потрібний вокзал.
Діду до дідо Показати IP 22 Липня 2013 08:27
Причому тут садок, школа та не потрібний вокзал. Це все робилось не за гроші міста.
Неупереджений лучанин Показати IP 21 Липня 2013 10:37
А звітувалися гарненько. Місту потрібні незалежна детальна ревізія і порядні керівники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus