USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі підприємства боргують працівникам майже три мільйони

25 Червня 2015 13:07
Більшість заборгованості з виплати зарплати лежить на економічно активних підприємствах міста, серед яких – Луцьке підприємство електротранспорту.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань забезпечення своєчасності оплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати 25 червня у Луцьку.

Як повідомив перший заступник міського голови Тарас Яковлев, за станом на 1 червня загальна заборгованість з виплати заробітної плати у місті становила 2,976 мільйона гривень. З них понад 2 мільйони становить заборгованість перед найманими працівниками п’яти економічно активних підприємств: Луцького підприємства електротранспорту (975,7 тисячі), дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» (360,7 тисячі), філії Луцького дорожньо-експлуатаційної дільниці ДП «Волинський облавтодор» (567 тисяч), ПАТ «Західінкомбанк» (125,8 тисячі) та нового боржника – Волинської філії ПАТ «Українська страхова компанія Гарант-Авто».

Зі слів Тараса Яковлева, ПАТ «Захдінкомбанк», Луцька дорожньо-експлуатаційна дільниця ДП «Волинський облавтодор» та дочірнє підприємство «Волинський облавтодор» практично не зменшують заборгованість протягом останніх 6 місяців. Він нагадав, що, відповідно до розпорядження голови ОДА, до 24 червня підприємства, які боргують своїм працівникам виплати зарплати, зобов’язані надати графік погашення заборгованості. Втім, такий графік не подав ПАТ «Західінкомбанк».

Аналізуючи складну ситуацію на ЛПЕ, перший заступник міського голови зауважив, що існує заборгованість по сплаті субвенції за виконані роботи з перевезення у пасажирському транспорті пільгових категорій громадян (понад 3 мільйони гривень), за призначеннями із зобов’язань, які взяла на себе держава, не сплачено близько 1,1 мільйона гривень.

З його слів, заборгованість із зарплати на підприємстві частково зменшується, її не можуть повністю закрити, тому що є інша дебіторська заборгованість, яка впливає на фактичну господарську діяльність підприємства.

Протягом цього року міська рада профінансувала ЛПЕ на 1,9 мільйона гривень і ці кошти спрямували здебільшого на оновлення і реконструкцію рухомого складу, щоб збільшити готівкову виручку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 25 Червня 2015 13:14
Де знайти таких працівників-лохів,які працюють за безплатно?
кол Показати IP 25 Червня 2015 21:14
А в ЛНТУ екс-виконувачка обов'язків ректора дозволить отримати зарплату за червень ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus