USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Львівська залізниця «дерла» гроші за постіль

1 Липня 2013 11:29
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував державне територіально-галузеве об'єднання «Львівська залізниця» (ЛЗ) за зловживання монопольним становищем на 50 мільйонів гривень, повідомили у прес-службі АМКУ.

У відомстві повідомили, що за результатами проведеного дослідження встановили, що Львівська залізниця не має конкурентів і займає монопольне становище на загальнодержавному ринку послуг з надання пасажирам у користування комплектів постільної білизни у вагонах поїздів, що обслуговуються нею з 2007 року.

«Встановлення залізницею тарифів на послугу з надання пасажирам у користування комплектів постільної білизни на економічно необґрунтованому рівні є порушенням закону «Про захист економічної конкуренції», - йдеться в повідомленні.

АМКУ підкреслює, що 18 квітня 2012 комітет надав Львівська залізниця обов'язкові для розгляду рекомендації, згідно з якими тарифи на відповідну послугу повинні бути переглянуті, проте порушення не усунули у визначений відомством термін.

«Враховуючи тривалий термін порушення (період з 2007 року по теперішній час), АМКУ наклав на ЛЗ штраф у розмірі 50 мільйонів гривень і зобов'язав припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції», - наголошується в повідомленні.

Львівська залізниця пролягає в південно-західній частині України на території шести областей: Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Вінницької, Волинської.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нарешті Показати IP 1 Липня 2013 11:31
Аукнулось їм, декілька років тому їхав з Коломиї в Луцьк, і Львівська УЗ в примусовому порядку заставляла купувати постіль, мотивуючи внутрішнім роспорядженням, якщо дорога триває більше 4 годин, бла бла бла. Нажерлись? Уроди
007 Показати IP 1 Липня 2013 11:48
а є якісь цифри? який тариф вважається обгрунтованим? якщо не помиляюсь, зараз користування постіллю біля 10грн. коштує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus