USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Малий і середній бізнес Волині «відстьогує» на чверть бюджету області

3 Вересня 2010 13:25
Кількість надходжень до обласного бюджету Волині від представників малого та середнього бізнесу за останні роки збільшилася з 7 до 25%.
Таку інформацію 3 вересня під час урочистого засідання координаційного ради з питань підприємницва з нагоди відзначення Дня підприємця оприлюднив заступник голови ВОДА Едуард Стоєв.
Він зазначив, що нині у області працює більше 100 тисяч малих підприємців, які дають четвертину доходу в усіх рівнях бюджету. Більше 10 мільйонів гривень єдиного податку сплачують 57 тисяч фізичних осіб підприємців, а 1425 юридичних осіб, що працюють на спрощеній системі дають у обласних бюджет 8,4 мільйонів гривень.
Голова Волинської облради Анатолій Грицюк зазначає, що у європейських державах понад 60% від усієї реалізації продукції та послуг надають саме малі підприємства. Тому підтримка бізнесу є ключовою для економічних реформ.
«Для розвитку малого і середнього бізнесу в нашій державі не все створено. Аналізуючи нову редакцію податкового кодексу, бачимо, що нинішній уряд не сприяє і не виконує тих обіцянок, які давав перед виборами, а навпаки створює бар’єри для бурхливого розвитку підприємницького руху», - зазначив Грицюк.
Разом з тим, голова Волинського об’єднання роботодавців Анастасій Сохацький зазначив, що саме місцеві підприємці активно відстоюють свої бізнес-інтереси, ініціюючи поправки до нового податкового кодексу. Він зазначив, що з 170 поправок, які Волинь внесла одна з перших по Україні, 94 вже враховано.
Виконавчий директор спілки промисловців та підприємців Волині Юрій Анцух коментує, що місцеві бізнесмени йшли важким шляхом у створенні бізнесу, проте переконаний, що вони зуміють вибрати і контролювати найкращу формулу для розвитку підприємництва в Україні.
Генеральний директор ТзОВ «Модерн-Експо» Петро Пилипюк зазначає, що не жалкує, що встав на підприємницьких шлях та побажав би собі попутного вітру у спину.
Підприємець коментує, що протягом 17 років діяльності відчуває покращення бізнес-клімату. Він пов’язує це більшою мірою з ростом купівельної спроможності населення, власних амбіцій та загартуванням, яке приходить з досвідом.
Щодо ролі держави, підприємець зазначає, що бізнесмени не чекають від неї суттєвої підтримки, а самі зможуть справитися з власними проблемами, сподіваючись на мінімальне втручання з боку регуляторних структур.
Під час на урочистого засідання представники влади та підприємницьких громадських об’єднань і організацій привітали представників бізнесу зі святом, вручивши дипломи, грамоти та подяки.
А ще нагороди за захист інтересів підприємництва від Юрія Анцуха дісталися також журналістці телеканалу «Аверс» Тетяні Хомич та директорові Волинського телебачення Миколі Генсецькому.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
СВ Показати IP 4 Вересня 2010 15:21
А скільки приховує ??? Це більше цікавить народ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus