USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Манафорт отримав в Україні понад 60 мільйонів доларів, – Мюллер

30 Липня 2018 23:29
Скандальний політтехнолог Пол Манафорт, що працював на екс-президента Януковича, заробив в Україні понад 60 мільйонів доларів, заявив спецпрокурор США Роберт Мюллер.

Відповідну заяву Мюллер зробив напередодні судового засідання у справі Манафорта. Про це інформує УНІАН з посиланням на Bloomberg.

Звинувачення збирається довести у суді, що політтехнолог отримав ці гроші і не повідомив про "значний відсоток" цих коштів у своїх податкових деклараціях.

Відбір колегії присяжних задля розгляду справи Манафорта розпочнеться вже завтра, 31 липня.

Як повідомлялося, справа Манафорта є частиною розслідування спецпрокурора Департаменту юстиції США Мюллера про можливе втручання Росії у президентські вибори 2016 року, щоб схилити їх результат на користь Трампа.

Манафорт довгий час працював в Україні, консультуючи Партію регіонів і колишнього президента Віктора Януковича. Він також є колишнім керівником передвиборного штабу Дональда Трампа.

Манафорту висунуто звинувачення у відмиванні грошей, які він отримав, працюючи в Україні. Його також звинувачують в тому, що він не зареєстрований як " іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів в США прокремлівського уряду України часів Януковича.

У звинуваченні Федеральної колегії присяжних, направленому до окружного суду у Вашингтоні, зазначається, що Манафорт і його бізнес-партнер Рік Гейтс за співпрацю з оточенням Януковича отримали десятки мільйонів доларів. Зокрема, між 2006 і 2015 роками вони виступали в якості незареєстрованих агентів уряду України, політичних сил Партії регіонів і «Опозиційного блоку».

28 липня слідча група спецпрокурора Роберта Мюллера представила понад 300 документів, що розкривають деталі співпраці Манафорта з Партією регіонів і партією «Опозиційний блок».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ой Показати IP 31 Липня 2018 00:14
За 9 років-60 мільонів?да наші депутати за 4роки більше мають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus