USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Масштабний розпродаж обленерго, - плани 2014

2 Лютого 2014 21:31
До держбюджету на 2014 рік як доходи від приватизації енергооб'єктів закладено 17 млрд гривень.

Істотний акцент робиться на енергетику - у цій галузі намічено продати 14 пакетів акцій обленерго, пише Українська правда.

Нагадаємо, у 2013 році левову частку надходжень від приватизації забезпечили всього два об'єкти енергетичної галузі. Це "Донбасенерго" (0,72 млрд грн) і продане структурам, дружнім Юрію Бойко, "Волиньобленерго" за 0,46 млрд грн.

У п'яти обленерго продаються контрольні пакети - "Миколаїв-", "Хмельницьк-", "Харків-", "Запоріжжя-" і "Тернопільобленерго".

На продаж в 2014 роцівиставлені і ті, що залишалися у держави блокуючі пакети "Донецькобленерго", "Вінницяобленерго" , "Закарпаттяобленерго", "Одесаобленерго", "Сумиобленерго", "Чернівціобленерго" і"Крименерго".

У лютому на продаж виставлять і 46 -відсотковий пакет "Черкасиобленерго", пише видання.

Домовитися про продаж ще і 25% акцій, що належать УкрЕСКО (формально державному на 99,7%) , схоже, поки не вдається. 0,3% приватних акціонерів багато років успішно зривають такі спроби.

Одночасно допродадуть і залишки державних пакетів (по 25%) акцій енергогенеруючих компаній "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго", "Київенерго", контрольованих холдингом ДТЕК Ріната Ахметова. Дозвіл на продаж "Донбасенерго" на біржі Кабмін уже дав.

А ось "Центренерго" знову - не в планах продажів Фонду держмайна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus