USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Медики з екстреної медичної допомоги надбавок таки не отримували

11 Червня 2013 15:12
Працівникам лікарських та фельдшерських бригад комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» скасували надбавки та доплати до посадових окладів. Цю інформацію під час останньої сесії Волинської обласної ради озвучив свободівець Віталій Собко у своєму депутатському запиті.

Як тоді повідомлялося, до обранця громади звернулися молодші медичні сестри лікарських та фельдшерських бригад комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» з приводу незаконного скасування адміністрацією закладу доплат та надбавок до посадових окладів працівникам лікарських та фельдшерських бригад, які передбачені частиною 4 статті 11 Закону України «Про екстрену медичну допомогу» (так звані виїзні).

Керівник управління охорони здоров’я Волинської облдержадмінстрації Ігор Ващенюк не заперечує – грошей справді не платили. Однак люди заборговані кошти вже отримали. Про це головний медик області розповів сьогодні, 11 червня, під час прес-конференції під назвою «Здобутки та досягнення волинських медичних працівників».

«У «Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» працює більше тисячі людей. Однак ця проблема стосувалася лише 42 молодших медичних працівників», - повідомив присутнім Ігор Ващенюк.

Власне, за словами пана Ващенюка, сама проблема винила через те, що нові документи Міністерства охорони здоров’я не передбачають того, щоб на виклик їздив молодший медичний працівник.

«У складі бригади має бути лікар і фельдшер, якщо по великому рахунку, то це правильно, - зазначає Ващенюк.
- Краще нехай буде два фельдшери, якщо це спеціалізована бригада, й потрібно більше робочих рук, а не молодший медичний персонал. Тому бухгалтерія не мала юридичних підстав нараховувати гроші».

Як пояснив Ігор Ващенюк, молодший медичний персонал на роботу у Центр перейшов зі станції швидкої медичної допомоги. Ідеологія медичної реформи - жодна людина не повинна постраждати, тому ці люди були прийняті на роботу в Центр на тих же умовах та з рівнем оплати праці, не гірших, ніж ті, що були на попередньому місці роботи.

«Ми надіслали офіційний запит у Міністерство охорони здоров’я, аби фахівці роз’яснили нам правову колізію. Адже по старому наказу, який ще діючий, вони можуть отримувати надбавки та доплати до посадового окладу, а за новими документами – ні. Поки роз’яснення не надійшло, ми на цей період молодшим медичним працівникам оплачуємо ці кошти, використовуючи інші механізми: за рахунок інтенсивності, преміальних. Тож гроші людям виплачуються повністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus