USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Одне з найкращих в Україні: у луцькій лікарні відкрили відділення екстреної медичної допомоги. Фото

4 Листопада 2021 17:01
4 листопада відкрили відділення екстреної медичної допомоги КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади».

Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

Приймальне відділення з просторою рецепцією, широкими коридорами, сучасними кабінетами та новітнім обладнанням. Все – як у найкращих європейських клініках.

Воно вважається одним з кращих в Україні, як за логістичним, так і за апаратним та матеріально-технічним наповненням.

«Раніше це була найслабша ланка міської клінічної лікарні, а тепер – візитівка», – розповідає директорка медичного об’єднання Луцької міської територіальної громади Лариса Духневич. Каже, що до цього дня медики йшли практично рік. «Будівництво тривало менше, а дуже довго ми чекали на дозвільні документи. Медики працювали в катастрофічно несприятливих умовах, а тепер дуже щасливі. Ми переходимо працювати в сучасне відділення, що буде великим плюсом як для лікарів, так і для пацієнтів», – зазначила вона.

Відділення вже отримало комп’ютерний томограф, але ще очікує на поставку «важкої артилерії» – магнітно-резонансного томографа, який вкрай необхідний та є в переліку оснащення таких відділень.

«Сьогодні ми маємо одне з найкращих приймальних відділень, яке позбавлене усіх недоліків, які були до цього» – каже Луцький міський голова Ігор Поліщук, який разом з головою Волинської облдержадміністрації Юрієм Погуляйком крокують широким коридором нового відділення.

«Колись тут був дуже вузький коридор, не було палат та обладнання, а також можливостей якісно й ефективно працювати з пацієнтами. Це було незручно усім, – пригадує міський голова. – Сьогодні тут є зелений та червоний коридори для тих, хто потребує термінової госпіталізації і тих, хто планово поступає в лікарню. Є повний комплект необхідного сучасного обладнання: комп’ютерний томограф, рентген апарат, апарат ультразвукової діагностики, палата інтенсивної терапії з апаратами штучної вентиляції легень, діагностична лабораторія, а також інфекційний блок. Відтепер лікарі безпосередньо у приймальному відділенні мають змогу надати усю допомогу пацієнтам, а не возити їх відділеннями лікарні. Також є кімната для тих, хто підозрюється у скоєні злочину».

Реконструкція відділення екстреної медичної допомоги КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади» вартувала більше 30 мільйонів гривень. На умовах співфінансування з міського бюджету виділено більше 20 мільйонів гривень, а з державного – близько 10 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Covid Показати IP 4 Листопада 2021 19:35
Де люди? Всі здорові???
Лучанин Показати IP 4 Листопада 2021 20:18
Гарно, гарно. А людей на відкриття не допустили?
Лучанину Показати IP 5 Листопада 2021 09:06
По-перше, "не гарно", а ефективно і професійно. По-друге, карантин і ті, хто був на відкриті також належать до людей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus