USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Меморіал на Волині хочуть відремонтувати за півмільйона

30 Квітня 2013 15:15
Громадська організація «Україна+Польща» у Нововолинську вважає недоцільним рішення влади відремонтувати пам’ятний комплекс героям-прикордонникам Великої Вітчизняної війни, витративши на це півмільйона гривень. Активісти внесли свої пропозиції, на що передбачити ці кошти, - повідомляє Нововолинський інформаційний портал міста.

Згідно Статутних положень ГО «УкрПоль», у форматі контролю за діями органів місцевого самоврядування міста (розділ ІІ Статуту) та виконання статей 140, 142, 143 Конституції України, члени організації «Україна + Польща» візуально обстежили пам’ятний комплекс героям-прикордонникам ВВВ, що на бульварі Шевченка в Нововолинську.

«Запевнення декотрих владних посадових осіб, що пам’ятник знаходиться у аварійному стані і потребує негайного ремонту разом з прилеглою територією, на нашу думку, не відповідають дійсності.
Задекларована вартість ремонтних робіт на суму 520 000 гривень, очевидно, є завищеною. Як сам пам’ятник, так і стели біля нього, знаходяться у задовільному стані. Витрачати більше як півмільйона гривень бюджетних коштів на помпезний ремонт скульптури радянської доби, імовірною метою якого можуть бути «відкати», у часи масового зубожіння територіальної громади міста Нововолинська та відсутності достатніх коштів на харчування, медобслуговування, миючі засоби, папір, підручники, заміну вікон і дверей, ремонти навчальних і допоміжних приміщень тощо у дитсадках і школах, вважаємо недоцільним.
Гроші на вище перераховані потреби у вигляді вимагань і поборів «добровільно» та регулярно збираються із батьків дітей у порушення статті 53 Конституції України, що неодноразово підверджувалось перевірками міської прокуратури», - йдеться у повідомленні громадської організації.

Сам пам’ятник, якщо і потребує, то незначного косметичного ремонту, як і прилегла до нього територія, - стверджують активісти.

На основі вищезазначеного, громадська організація «Україна + Польща» пропонує міському голові Нововолинська Віктору Сапожнікову у межах асигнувань, розрахованих на ремонт пам’ятника, на його території встановити хрест і освятити його. Окрім того, пропонує передбачити виготовлення та встановлення пам’ятних стел жертвам Волинської трагедії 1943 року і операції «Вісла» 1947 року.

Також активісти внесли пропозицію започаткувати і щорічно проводити у Нововолинську культурний фестиваль українсько-польських етносів та народних ремесел.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus