USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мешканці міста у США отримуватимуть по $500 на місяць завдяки Кремнієвій долині

24 Жовтня 2017 22:22
Мешканцям портового містечка Стоктон в Каліфорнії незабаром щомісяця виплачуватимуть $500 на місяць або $6000 на рік гарантованого доходу.

Про це йдеться на сайті проекту, в рамках якого буде запущена така ініціатива, пише Громадське.

Сама ініціатива належить меру Стоктона Майклу Таббсу, гроші на проект виділятимуть не з бюджету міста, його фінансуватимуть приватні інвестори.

Експеримент стане першою спробою перерозподілити статки, які накопичились у Кремнієвій долині на тлі розвитку IT-сфери.

Проект називається Stockton Economic Empowerment Demonstration Стоктонская (Демонстрація економічних прав і можливостей Стоктона).

Експеримент, який планують запустити в серпні 2018 року, має на меті з'ясувати практичність ідеї гарантованого базового доходу. Суть такої ідеї полягає у підтримці людей, яким загрожує безробіття через поширення штучного інтелекту і автоматизації.

На нього вже залучили перший $1 млн, який виділить благодійна організація Economic Security Project та один із її керівників — Кріс Хьюз, котрий також вважається одним із співзасновників Facebook.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus