USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

МВФ таки виділить Україні 17,5 мільярда доларів допомоги

11 Березня 2015 23:15
Члени ради директорів Міжнародного валютного фонду проголосували «за» виділення Україні фінансової допомоги у розмірі 17,5 мільярда доларів, – інформують наші столичні колеги з «УНІАН».

Зокрема допомогу Україні нададуть в рамках чотирирічної програми кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility).

Як наголошують у Фонді, нова програма дозволить збалансувати платіжний баланс, надасть більший обсяг фінансування на кращих і гнучкіших умовах для України. Доступним, зі слів директора-розпорядника МВФ Крістіни Лагард, стане міжнародне фінансування для підтримки реформ. А крім того, уряд України зможе провести консультації з реструктуризації боргів із кредиторами – утримувачами суверенних бондів країни.

«За новою програмою доведеться зробити й інші кроки, а саме – подальше підвищення тарифів, реструктуризацію банків, реформу державних підприємств, подолання корупції та посилення верховенства права», – підкреслила посадовець, додавши, що ключовою соціальною реформою стане допомога найуразливішим верствам населення.

На думку Лагард, програма українських реформ - амбітна й ризикована, особливо зважаючи на конфлікт на сході країни. Але жінка відзначає, що досягнута місяць тому угода про припинення вогню виконується, а також сподівається, що подальшого насильства вдасться уникнути.

Зазначимо, що меморандум співпраці з МВФ за програмою Extended Fund Facility Кабінет міністрів України затвердив ще в лютому. А вже на початку березня Порошенко підписав закони, про які домовився із МВФ.

Загалом від іноземних партнерів Україна очікує отримати більше, ніж 40 мільярдів доларів.

Нагадаємо, в листопаді 2014 на рахунки держави надійшло ще 260 мільйонів євро європейської допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 12 Березня 2015 06:50
Ото буде що розтягати!!!!!
Моль Показати IP 12 Березня 2015 07:00
Це не допомога. Це кредит для погашення кредитів і для ротягування олігархами.
Самооборона Показати IP 12 Березня 2015 08:13
МВФ та світовий банк є шахрайським структурами найвищого рівня. Видають кредити для мафіозних урядів і не перевіряючи їх застосування і спроможність повернути гроші, конкретними людьми які саме беруть гроші. Після розкрадання кредитів борг лягає на плечі населення. Самі ж злодії до відповідальності не притягуються. ----Антиприкладом є Ісландська революція і їх референдум по погашенні боргів які населення не брало і подача в інтерпол злодіїв, в результаті дій яких їхній борг впав на плечі громадян. Котрі взагалі до цих кредитів ніякого відношення не мають.
спс до Самооборона Показати IP 12 Березня 2015 08:17
Давно вже доведено, що виділення кредитів МВФ у таких великих розмірах, завжди приводив до краху країн!!!
Анонім Показати IP 12 Березня 2015 08:15
А люди як віслюки вуха розвісили і вірять різним кулявлобам, а життя людей від того кредиту ні на цент не покращиться!!! Всі за "ворогами" Майдану полюють, а самі не бачать, що зараз твориться... Кумовство, призначення на посади родичів та близьких... за що на "минулих" постійно гнали, а самі?! Призначення сина Пашинського на посаду директора "Укроборонекспорта" проковтнули... Пипець!!!
Анонім до Анонім Показати IP 12 Березня 2015 10:37
А что ты ожидал? Ведь сегодня ночью, два охранника Обамы случайно съели печенье Нуланд, после чего с криками "Ганьба" и "Герои не вмирают", штурмовали Белый дом.
Анонім Показати IP 12 Березня 2015 08:17
У цьому році планується виділити лише 5 млрд., які як правильно підмічено вище, підуть на погашення попередніх кредитів ( і то не вистачить). Бо їх треба 11 млрд. влітку та у грудні ще 3 млрд. Так що тішитися рано і курс гривні ще знову може поповзти донизу. Курчат восени рахують.
Отто Штірліц Показати IP 12 Березня 2015 09:06
Да здравствує фінансова кабала! Ура!
Анонім до Отто Штірліц Показати IP 12 Березня 2015 10:41
Принцип простой: Грабуй! Бухай! Відпочивай!
my_gift Показати IP 12 Березня 2015 10:13
А віддавати Хто буде? Чим і Коли??
Анонім Показати IP 12 Березня 2015 11:23
У Лукашенко спрашивают: – Александр Григорьевич, если бы Вас поставили во главе Украины, как быстро бы вы навели там порядок? – Да за два дня! – Как это так? – Очень просто! В первый день я бы расстрелял всю Верховную Раду! – А во второй? – А во второй расстрелял бы тех, кто пришёл бы к ним на похороны.
МИ Показати IP 12 Березня 2015 12:22
Де взяв гроші Махницький на отель Хаят і Гелетей на маєток в Англії?????????? Пропрацювали по кілька місяців!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus