USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На дорогу Устилуг-Луцьк-Рівне просять поділитися «митними» грошима

28 Січня 2016 15:03
Дорога державного значення Н-22 Рівне-Луцьк-Устилуг не перший рік потребує ремонту. Володимир-Волинська районна рада пропонує використати на ремонт цієї дороги кошти, які надходять від перевиконання показників надходжень митних платежів.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії обласної ради 27 січня.

Нагадаємо, у 2015 році в Україні впроваджується експеримент: 50% коштів перевиконання планів митних платежів в Волинській, Одеській, Львівській та Чернівецькій областях використовуються на ремонт доріг загального користування державного значення.

Таким способом ремонтуються автошляхи Київ-Чоп (М-06) на ділянці Львів-Сколе, Одеса-Рені (М-15), Львів-Радехів-Луцьк (Н-17) та Сколе-Славське (Т-14-24). Відомо, що на ремонт волинської ділянки траси Львів-Луцьк потрібно майже півмільярда гривень. А ремонт волинського відтинку вдвічі дорожчий, аніж ремонт львівської частини.

Подібну практику пропонують застосувати і до ремонту траси Рівне-Луцьк-Устилуг. Адже в Устилузі розташований митний пост, через який проходить також чимало вантажів, а автошлях потребує ремонту. З відповідною пропозицією до обласної ради звернулися депутати Володимир-Волинської районної ради.

Щоправда, як зазначив директор департаменту фінансів Ігор Никитюк, про ремонт дороги з Устилугу за митні кошти можна говорити хіба що після завершення ремонту траси Львів-Луцьк. А коли це буде – поки достеменно невідомо, адже згідно з проектом, реконструкція дороги вартуватиме 450 мільйонів гривень.

Зрештою, члени бюджетної комісії рекомендували підтримати звернення Володимир-Волинської райради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus