USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На ковельському «Укрветсанзаводі» - борги за світло та зарплати

25 Серпня 2015 13:17
Ковельська філія підприємства «Укрветсанзавод» має фінансові труднощі. Через борги підприємство зупиняло роботу, цим же погіршуючи ситуацію, втім, борги вдалося реструктуризувати й повернутися до функціонування.

Про це йшлося під час оперативної відеоселекторної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 25-го серпня.

Директор ковельської філії підприємства «Укрветсанзавод» Тарас Корень розповідає, що підприємство працює із 1979-року, втім, зараз працює лише не на повну потужність.

«Потужність підприємства 30-40 тонн м’ясо-кісткового борошна за добу, а це 7 тисяч тонн в рік. Втім, зараз менше приносять мертвих тварин для утилізації. На сьогодні ми утилізували лише 2-2,5 тисячі тонн відходів тваринного походження. Пов’язано це і з тим, що є на Волині підприємства, які самі займаються утилізацією», - розповів Корень.

Такий стан справ насторожив губернатора, мовляв, чи завжди не спеціалізовані підприємства, що самостійно утилізовують

тварин, дотримуються усіх правил і норм. У зв’язку з цим він дав доручення, аби провести вибіркову перевірку.

Директор ковельської філії підприємства «Укрветсанзавод» додає, що через те, що підприємство працює не на повну – виникають й фінансові труднощі.

«Цього року ми надали послуги на більше як мільйон 200 тисяч гривень. Втім, у нас є борг із виплати зарплати – 30 тисяч гривень та борг за спожиту електроенергію – 118 тисяч гривень. Через останній нас відключали від роботи, що погіршувало стан справ, бо ми не могли виконувати договірні зобов’язання. Втім, вдалося домовитися й борг реструктуризовано, ми знову працюємо», - пояснив Тарас Корень.

Зауважимо, що на підприємстві працює більше 130 осіб.

Присутні поцікавилися у доповідача, чи утилізовує підприємство відходи зі скандальної птахофабрики, що випускає продукцію під торговою маркою «Чеботурка».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗА ЗАБРУДНЕННЯ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ОШТРАФУВАЛИ ПТАХОФАБРИКУ

З цього приводу Тарас Корень відповів, що з фабрикою вони уклали угоду для утилізації тварин, втім, така робота не ведеться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus