USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На ліквідацію небезпечної ситуації у Мовчанові потрібно 2,3 мільйона

13 Жовтня 2017 09:58
Для вирішення проблеми із пусковими шахтами ядерних ракет поблизу села Мовчанів потрібно 2,3 мільйона гривень. Така відповідь від голови ОДА надійшла на запит депутата облради Романа Карпюка, повідомили у Волинській облраді.

Питання завершення робіт з демонтажу шахтних пускових установок балістичних ракет в селі Мовчанів Локачинського району – на часі вже давно.

Нагадаємо, 30 років у небезпеці живуть сотні жителів сіл на Волині. Колись у місцевих лісах зберігали під землею 4 стратегічні ракети Р-12. Нині там – 40-метрові шахти, які ніким не контролюються і навіть не огороджені,

Протягом усього періоду існування об'єкту, як нічийного, місцеві та немісцеві «шукачі» металобрухту робили успішні та неуспішні (у підземеллях об'єкту загинуло декілька осіб), але незаконні спроби видобутку та збуту цього металобрухту. Такі обставини спонукали місцеву владу та громаду, а також керівництво облдержадміністрації до безперервного пошуку механізму та способу зазначений об'єкт ліквідувати, а місцевість рекультивувати.

В ОДА зазначили, що звернулися до ДСНС з проханням та вимогою ініціювати виділення урядом у рамках і 2,3 мільйона гривень або в рамках чинного законодавства розгорнути діяльність з пошуку зацікавлених спеціалізованих організацій, які на певних договірних умовах за позабюджетні кошти будуть готові здійснити необхідні заходи з остаточної ліквідації небезпечного об'єкта.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області також відреагувало на запит Романа Карпюка. Його начальник Володимир Грушовінчук повідомив, що у 2013 - 2017 роках з державного бюджету кошти на ліквідації колишніх ШПУ балістичних ракет не виділялись.

"Для заключення відповідного договору по демонтажу колишніх шахтних пускових установок балістичних ракет, заявнику запропоновано звернутись до місцевих органів влади, які є розпорядниками даного майна, оскільки об’єкт розташований на їх територіях", - йдеться в реагуванні на депутатський запит за підписом Володимира Грушовінчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 13 Жовтня 2017 20:26
Чи є в нас сьогодні влада, і чим вона займається? Невже так багато необхідно коштів, щоб зробити елементарні речі, такі я обгородити територію і виставити попереджуючі знаки про небезпеку, враховуючи те, що там вже загинули люди? Але про що можна говорити, коли міняються голови облдержадміністрації, обласної ради, райдержадміністрації та районної влади, а на трасі Луцьк-Устилуг при в'їзді в Локачинський район скоро, за поросшими кущами і деревами, не буде видно знака "Локачинський район". А можливо ті кущі й дерева виконують ту функцію, що маскують , мабуть вже десятиліття, оббиту на знаку цеглу і облізлу фарбу???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus