USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Луцькому КХП №2 обіцяють зарплату до 10 тисяч

2 Жовтня 2017 09:48
Підняти рівень заробітної плати на КХП №2 до 10 тисяч у наступному році для того, щоб зберегти потенціал підприємства, обіцяє очільник «Чортківського комбінату хлібопродуктів», який зараз управляє луцьким підприємством.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації 2 жовтня.

Нагадаємо, «Луцький комбінат хлібопродуктів №2», який після розкрадань керівництва став банкрутом, передали в оренду Чортківському комбінату хлібопродуктів.

Як повідомив директор державного підприємства «Чортківський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України Петро Стефаняк, комбінат зараз управляє луцьким КХП №2. З його слів, підприємство збережене, але для того, щоб воно нормально працювало, працюватимуть за двома етапами, що потребують залучення коштів. Так, наразі вклали гроші в те, щоб розпочати співпрацю з товаровиробниками, щоб люди здавали на підприємство якісну продукцію. Він нагадав, що з березня працівники КХП №2 отримували зарплату готівкою, а відрахування у Пенсійний фонд не здійснювалися, тому склалася складна фінансова ситуація на підприємстві.

Другий етап роботи полягає у тому, що протягом двох тижнів готові розпочати переробку борошна на млині, а на перспективу для заміни технологічного обладнання млина готові вкласти до 3 мільйонів гривень, аби він працював продуктивніше. Планують досягти переробки 60% борошна вищого та 18-20% першого ґатунку. Ще мільйон гривень потрібен щоб перекрити ємкості, аби не псувалася продукція, яку перероблятимуть.

Петро Стефаняк звернувся до голови ОДА, попросивши сприяти співпраці з товаровиробниками та тими, хто буде використовувати продукцію КХП №2. Зараз Чортківський комбінат переробляє 8-10 вагонів борошна, яке везуть у Чернівецьку, Тернопільську, Вінницьку та Львівську області. Взявши в оренду КХП №2, планують що цьогоріч рівень заробітної плати на підприємствах у Чорткові, а також на Закарпатті та у Луцьку, де комбінат управляє підприємствами, становитиме 8 тисяч гривень, а до липня наступного року – 10 тисяч. Піднімати зарплату працівникам потрібно, мовляв, для того, щоб зберегти людський потенціал на підприємстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
qwerty Показати IP 2 Жовтня 2017 10:29
вже скоро тих десять тисяч нічого не будуть коштувати.
123 до qwerty Показати IP 2 Жовтня 2017 12:54
Тоді ладно, не пуднімайте зовсім, бо вже скоро ... В тебе валянок те скоро, під кожною статтею, і все ніяк не настає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus