USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На облаштування доріг біля школи №27 не виділили кошти

29 Червня 2017 13:04
Депутати міської ради не спрямували 10 мільйонів гривень на облаштування доріг поблизу школи №27 в 55-му мікрорайоні міста, аби діти мали змогу безперешкодно дістатись навчального закладу.

Про це йшлося під час чергової 26-ї сесії Луцької міської ради.

Зі слів виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука, попри закиди та маніпуляції, гроші на добудову школи не знімають, а використають їх для ремонту вулиці Липинського, де відсутня дорога для доїзду автомобілів та дітям неможливо пересуватись пішки, особливо в дощову погоду.

«Це кошти, які йдуть на благоустрій школи», - пояснює Ігор Поліщук.

Нагадаємо, відповідно до попередньої інформації, на добудову школи потрібно було 49 мільйонів гривень. 20 мільйонів виділила міськрада рада, виділення ще 5 пролобіював нардеп Ігор Лапін, відтак, потрібно ще 24. Проте, в кошторисі не передбачений перерахунок по зарплаті – на це потрібно 5 мільйонів та спортзал, який вартуватиме щонайменше 15 мільйонів.

Меблі, парти і устаткування в кошторисі заклали за цінами 2010 року, з того часу вони суттєво збільшились. В кошторисі немає і коштів для обладнання кабінетів з біології, хімії, географії, фізики.

Окрім того, під час проектування спеціалісти не врахували, що територія, на якій знаходиться школа і сусідній дитячий садочок, перебувають на 70 сантиметрів нижче за сусідні будинки. Відтак, вода під час дощу стікає саме туди. Це призводить до руйнування – стіни садочку, який поруч зводив той же забудовник, вже вкрились тріщинами. Адже ливневої каналізації, яка могла б вирішити проблему, тут немає. На це теж потрібні кошти.

Відтак, враховуючи ці нюанси, на добудову потрібно не 49 мільйонів, а від 80 до 90.

Разом з тим, навіть наявні кошти Волинська ОДА неспроможна освоїти. «Володимир Гунчик неспроможний освоїти кошти – проект неосвоєння коштів по ДФРР становить 35%. Людина безпомічна», - зауважив Ігор Поліщук та додав, навіть якщо міськрада додасть на будівництва ще 10 мільйонів, то цього не вистачить, аби запустити навчальний заклад цього року. А якщо не зробити дорогу до школи зараз, то облаштувати її можна буде хіба в наступному році.

«З перевиконання бюджету в липні-жовтні ми при потребі дофінансуємо школу. Але керуватись в цьому питанні треба не популізмом і політикикою, а прагматизмом», - підсумував Ігор Поліщук.

Цю тезу підтримав депутат Аркадій Соломатін, який зауважив, що «істерія» щодо школи почалась лише зараз, хоча будівництво триває з 2011-2012 років. Відтак, це він пов’язує з політичними іграми щодо питання. «Якщо немає дороги, то навіщо така школа?!» - заявив Соломатін.
Депутат Сергій Була зауважив, що ситуація з «перекидкою» коштів між об’єктами – нормальна ситуація, яка практикувалась і раніше. Мовляв, при наступному отриманні коштів їх повернуть до того об’єкту.

Заступник міського голови Григорій Пустовіт звернув увагу колег на те, що міська рада – єдина, хто виконує свої зобов’язання в цьому проекті. Адже, з його слів, обіцяних 30 мільйонів гривень від Волинської ОДА для цього будівництва так і не виділили. Натомість, коли депутати міської ради хочуть якісно завершити проект, то інші маніпулюють фактами та підбурюють людей. На думку Пустовіта, ці дії – це спроба заробити собі політичні рейтинги зі сторони осіб, які претендують на участь в місцевих виборах.

Депутат Микола Федік наполіг на тому, що позиція фракції «Свобода» полягає в тому, щоб гроші з об’єкту не забирали. Адже, зі слів депутата, це – «подвійні стандарти».

Нардеп Ігор Лапін під час виступу в міській раді запропонував притягнути до відповідальності тих, хто дозволив перепади фундаментів. Зобов’язати забудовників зробити дренаж або зливову каналізацію. Якщо не зробити цього, дорозі буде «гайка».

Також зазначив, що в Уряді йому пообіцяли, що 10 мільйонів гривень виділять на школу, як депутату-мажоритарнику. «Будуйте школу та дорогу, ті, хто допустили порушення – посадити їх в тюрму», - сказав нардеп.

Проте, окремі депутати міської ради не підтримали проект рішення щодо внесення змін до бюджету. Зауважимо, що цим самим вони не лише не виділили кошти на дорогу до школи, але й позбавили коштів на зарплату для працівників ЛПЕ, на зарплату працівників та оренду котельні для ДКП «Луцьктепло» та інших важливих соціальних та інфраструктурних проектів.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук декілька разів ставив на повторне голосування це питання та неодноразово закликав депутатів підтримати рішення. Проте, окремі обранці громади не дослухались його - для прийняття рішення не вистачило одного голосу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus