USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На ремонт доріг Волині цьогоріч необхідно понад 61 мільйон

10 Квітня 2017 11:23
Ремонт низки автодоріг у різних районах Волині можуть розпочати вже влітку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 10 квітня.

Депутати розглянули проект рішення про фінансування доріг місцевого значення та комунальної власності, ремонт яких пропонується здійснити у 2017 році за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів. Так, загальна вартість робіт становить 61,432 мільйона гривень, з обласного бюджету просять на ці роботи 15,3 мільйона гривень. Проте члени комісії запропонували виділити 10,9 мільйона. До прикладу, 500 тисяч пропонували виділити на капітальний ремонт автодороги М19 на вулиці Ковельській у Луцьку.

Депутат Віктор Козак зазначив, що затверджений перелік доріг цьогоріч не варто доповнювати іншими дорогами, адже інакше роботи можуть затягнутися до зими. Наразі ремонтні роботи планують розпочинати у червні-липні. Тож перш за все, зі слів Козака, варто задовольнити питання співфінансування робіт в існуючому переліку автошляхів.

Голова фракції «УКРОП» Вячеслав Рубльов зауважив, що надалі цього року зможуть дофінансовувати ремонт доріг, які почнуть фінансувати місцеві ради. Отже, перелік затверджений, а тепер чекатимуть першого кроку від місцевих рад, які готові виділяти кошти для співфінансування.

Дискусія виникла через капітальний ремонт дороги О 031600 Шацьк- Залісся-Грабове-Старовойтове до М-07 між селами Рівне та Забужжя Любомльського району.

Своєю чергою, депутат Юрій Гупало звертав увагу на те, що передбачили виділення коштів деяким громадам, які забезпечують співфінансування на рівні 5-10%, але не виділяють коштів громадам, які готові виділяти з місцевих бюджетів 50% вартості робіт. Він наголошував на стратегічній важливості дороги, яка сполучатиме митний пост Ягодин з постом Адамчуки, що буде створений у майбутньому.

На це голова комісії Юрій Цейко зауважив, що деякі бідні громади ніколи не зможуть співфінансувати 50% вартості робіт і це не означає, що їх не потрібно допомагати.

Натомість Вячеслав Рубльов наголосив, що знає, про яку сільраду йдеться. З його слів, на її території зосереджено 9 АЗС, тож ця сільрада має можливість виділити 9 мільйонів на співфінансування ремонту доріг. Він зауважив, що неправильно було б виділити велику суму на співфінансування 50 на 50% цієї сільської ради і забути про бідніші громади.

Депутатів запевнили, що вказана дорога включена до переліку та буде профінансована з державного бюджету.

Отже, члени комісії одностайно рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus