USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На що витрачають кошти перевиконання бюджетів на Волині

1 Серпня 2016 18:31
Понад 28 мільйонів гривень з коштів перевиконання місцевих бюджетів в області спрямували на ремонт та будівництво доріг.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 1 серпня.

До загального фонду місцевих бюджетів області протягом семи місяців цього року надійшло понад 1,3 мільярда гривень власних доходів (111,8% запланованого обсягу на цей період). Як повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, протягом останнього місяця місцеві ради розподіляли фінансовий ресурс, отриманий від перевиконання бюджетів за підсумками першого півріччя. З 286 мільйонів гривень перевиконання місцевих бюджетів 223,6 мільйона вже спрямували на видатки відповідно до рішень місцевих рад. Зокрема, 128 мільйонів або майже 57% спрямували на фінансування капітальних видатків, з яких на здійснення робіт з будівництва, утримання та ремонту доріг виділили 28,3 мільйона гривень. Окрім цього, на поточний ремонт доріг виділили ще 16 мільйонів. На забезпечення фінансування захищених статей бюджету спрямували 31 мільйон гривень, або 14%, з них 23 мільйони – на заробітну плату.

Посадовець зазначив, що раніше звертав увагу голів райдержадміністрацій на можливість покласти вільні кошти на депозит та залучати таким чином додаткові кошти в бюджет. Якби кошти бюджетів Камінь-Каширського, Рожищенського, Ківерцівського, Турійського, Локачинського та Шацького районів у липні розмістили на депозитах установ державних банків, надходження відсотків вже становило би приблизно 500 тисяч гривень.

Нагадаємо, що під час оперативної наради йшлося також про те, що частина районів не перерахували коштів до резервних фондів і таким чином можуть виявитися неготовими до надзвичайних ситуацій.

А для більш ефективного наповнення місцевих бюджетів закликали переукладати договори оренди земельних ділянок, у яких розмір орендної плати нижчий 3% нормативно-грошової оцінки землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus