USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На «Устилузі» текстиль на суму у 400 тисяч везли під виглядом кави

18 Травня 2016 16:50
Спробу незаконного ввезення товарів вартістю понад 400 тисяч гривень попередили на Волині.

Через митний пост «Устилуг» Волинської митниці ДФС п’ятеро громадян України намагалися ввезти під виглядом товарів, що не обкладаються митними платежами, популярну продукцію з текстилю, взуття, одяг і концентрати для парфумів, - інформує Волинська митниця ДФС.

Переміщуючись в одному транспортному засобі, п’ятеро волинян подали для митного контролю декларації, відповідно до яких, вони ввозять в Україну наступні товари: чай, кава, туалетний папір і таблетки для посудомийки.

Тобто, громадяни заявили, що переміщувані ними через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами і не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України.

Тим часом, посадові особи митниці, оглянувши автівку, встановили, що група громадян насправді переміщує продукцію вельми популярного в споживачів товару – рушники, нічні сорочки, білизну, жіночі і чоловічі капці, постіль і концентрат для парфумів. Всю продукцію вартістю понад 400 тисяч гривень громадяни мали намір ввезти смугою спрощеного руху «зелений коридор».

Такими діями громадяни порушили порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю.

Зокрема, не задекларувавши за встановленою формою вказаний товар, який згідно з ст. 374 Митного кодексу України підлягав обов’язковому письмовому декларуванню, використавши всупереч вимогам ст. 366 та ст. 374 Митного кодексу України смугу руху «зелений коридор» як форму декларування,громадяни порушили митні правила, передбачені ст.ст. 471,472 Митного кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus