USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На утеплення шкіл Горохівщини необхідно 8 мільйонів

5 Березня 2018 19:57
Забезпечення шкіл торфобрикетом, заміна вікон на енергозберігаючі, обладнання внутрішніх санвузлів, харчоблоків, шкільних їдалень, оновлення комп’ютерної техніки, придбання спортивного інвентарю – вирішення таких та інших проблем загальноосвітніх закладів Горохівщини стали предметом обговорення депутата Волинської обласної ради, керівника фракції УКРОП Вячеслава Рубльова із начальником відділу освіти Горохівської РДА Віктором Біликом та освітянами району.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

«На застосування енергозберігаючих технологій із обласного бюджету школам району уже виділили цьогоріч 650 тисяч гривень, на таку ж суму профінансує заміну вікон районна влада. Але ці кошти не вирішують проблему у всіх загальноосвітніх закладах Горохівщини. Ще потерпають від холоду через старі вікна школярі Перемиля, Лобачівки, Верхівки, Новосілок та інших сіл. Загалом на ці потреби за проектно-кошторисною документацією необхідно ще 8 мільйонів гривень», - зазначив Віктор Білик.

Вячеслав Рубльов запевнив у подальшій ефективній співпраці, запропонував чітко визначити першочергові потреби і готувати пропозиції для фінансування на розгляд депутатського корпусу.

«Варто активно опрацювати із керівниками шкіл можливість підготовки мікропроектів для участі у конкурсі громадських ініціатив, що фінансується із обласного бюджету. На умовах внесення власних коштів у рамках 10% від суми можна вирішити найбільш болючі проблеми освітнього закладу», - закликав Вячеслав Рубльов.

Депутат готовий також залучати на умовах співфінансування кошти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» для реалізації проектів із облаштування спортивний майданчиків, придбання шкільних дощок, проекторів тощо. Тим більше, що позитивна практика такої співпраці уже є – за півтора року за кошти Фонду реалізовано 31 проект у школах та дошкільних дитячих закладах Горохівщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus