USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині аферист «віджав» машину у матері дитини-інваліда

6 Серпня 2015 22:02
На Волині 41-річний аферист «кинув» на автомобіль лучанку, яка виховує чотирирічну дівчинку. З народження малеча страждає на ДЦП, тож транспортний засіб для молодої матусі є не предметом розкоші, а життєво необхідним засобом пересування. «Запийте автомобіль водою», - порадили жінці у міліції. Однак, зі слів постраждалої від неправомірних махінацій, все ж знайшлися люди, які не відмовились подати руку допомоги. Ними виявились активісти із ДУК ПС «Волинь».

Звернулась до Правого Сектору, бо у міліції порадили «запити автомобіль водою»

«До штабу ДУК ПС із заявою звернулася громадянка Сніжана Аврамук. Вона зізналась, що знаходиться у безвихідній ситуації. На утриманні жінки знаходиться дитина з інвалідністю першої групи, діагноз – ДЦП. Через важке захворювання дівчинка не ходить. Її мама була одружена за іноземцем. Так трапилось, що вітчим Сніжани унаслідок хвороби помер, не встигнувши оформити автомобіль Volkswagen Bora (укр. Фольксваген Бора) 1999-го року виробництва на жодного із членів своєї сім'ї. Це авто залишилось у Шацьку. І знайшлися «добрі люди», такі як Сергій Шумський, який пообіцяв допомогти жінці й оформити усі необхідні документи на машину, взявши попередньо із неї грошову винагороду у розмірі 300 умовних одиниць. Він зобов’язався подбати за розмитнення автівки для того, аби законним способом користуватися нею на території України. Але зник разом із транспортним засобом», - розповідає Інформаційному агентству Волинські Новини виконувач обов’язків командира підрозділу 3 запасного батальйону ДУК у Любомльському та Шацькому районі Микола Коцура.
З його слів, до того, як попросити допомоги у активістів, Сніжана зверталася до Луцького райвідділу міліції, де їй делікатно порадили «запити автомобіль водою» й не писати заяви про заволодіння транспортним засобом шляхом обману, мовляв, немає жодних доказів.

«Однак, за станом на сьогодні вона знайшла докази того, що цю машину вивіз за кордон Сергій Шумський», - каже доброволець.

Про авто, що залишилось після смерті вітчима-іноземця

Про прикрий випадок, із яким довелось зіткнутися, розповіла й сама Сніжана Аврамук.
«Моя мама вийшла заміж за іноземця. Разом із ним вона частенько приїздила до нас у гості, в Україну. Однак, він раптово захворів на рак. Тож, сімейна пара, залишивши авто у Шацьку, вилетіла у Мілан на лікування. Але дива не трапилось, й незабаром вітчим помер, а машина залишилась у нас. Хоча мама офіційно заміжня, ні доручень, ні документів на машину в неї не залишилось. Минув певний час. Мама повернулась додому, тож ми почали думати, що ж робити з автомобілем», - розповідає свою історію жінка.

Лучанка самотужки виховує чотирирічну донечку Алевтину

З народження медики поставили дівчинці діагноз ДЦП. На жаль, зважаючи на те, що в дитини проблеми з опорно-руховим апаратом й вона поки що не ходить, мама змушена постійно транспортувати дитя на різні життєво-необхідні процедури та у реабілітаційні центри. Оскільки у померлого вітчима родичів не виявилось, то порадившись із мамою, вирішили оформити автівку на Сніжану. Однак, для цього необхідно було виробити низку документації та розмитнити машину з подальшим її оформленням на спадкоємців.


«Митник» Шумський виявився шахраєм

«Якось мій колишній чоловік розповів про цю ситуацію знайомим. І один із чоловіків зауважив, мовляв, є у нього така людина, нібито колишній митник, Сергій Шумський. Звісно, з часом виявилось, що усе це – неправдива інформація. Сказали, що питаннями розмитнення він займається уже не перший рік», - розповідає історію знайомства з аферистом лучанка.

До слова, самі односельці розповідають про Сергія Шумського неохоче.

«Він був шахраєм ще зі шкільної парти, хоча його батько та брат – порядні люди», - каже один із них.
Роль «брокера» на митному пості «зіграла» підставна людина

«У його батька й брата є відпочинкові будиночки на Світязі, які літом здають для людей. Людина не з вулиці, розказав схему, по якій має усе робити. Я проконсультувалась з людьми, ті сказали: «Ну так, адекватна, нормальна схема». Він узяв у нас деякі документи. Казав, що їздив на митницю. Раз узяв 100 доларів, другий, третій… В загальному «викачав» 300 доларів. Мотивував такі витрати тим, мовляв, йому треба гроші на доїзд та заплатити митникам. І от наступає день, коли машину сказали пригнати на митний пост. Нічого не викликало підозри, бо так воно і повинно бути - якщо авто «приїхало» із закордону, згідно із законом його потрібно розмитнити. І от виходить чоловік з бейджиком, який назвався брокером. Він узяв в мене ключі від машини, ми залишили авто й документи від нього. Після цього «брокер» сказав, що ввечері можна автомобіль забирати», - каже молода мама.

Однак, такий хід речей не зовсім припав до душі пану Шумському.

«Для чого вам забирати автівку, вона ж без сигналізації. Нехай тимчасово постоїть в боксі на вихідні й потім заберете собі додому», - звернувся він до жінки, мовляв, не варто зайвий раз хвилюватися за те, що авто стоїть у дворі і його може хтось вкрасти.

Після цього свого автомобіля лучанка більше не побачила. А тим часом Сергій Шумський почав періодично вимикати телефони, на контакт не йшов.

«Коли все ж вдалось до нього додзвонитися, то, аби відчепилась, дав мені номер «митника» Юрія. Останній викручувався, мовляв, трапилася неприємна історія, Шумський поїхав, забрав документи, тож машина все ще на митниці арештована. А з часом Юрій теж дезактивував сім картку. Я намагалась його знайти, сиділа годинами під митницею. Але так і не зустріла, бо ж з усіх даних про цю людину мала тільки ім’я та знала, як він виглядає», - обурюється співрозмовниця.

Доля «автомобіля-привида», який «розчинився у повітрі» й донині невідома

Нині доля машини невідома, але, згідно із інформацією, яку вдалось дізнатись від митників, за кузовним номером, автомобіль із митниці не виїжджав.

«Та й не вигідно їй залишати межі України, бо за закордонними мірками авто далеко не нове», - додає Сніжана.

Активісти Правого Сектору намагались знайти авто й по гаражах, й по місцях, де автомобілі розбирають на запчастини. Утім, нічого не знайшли.

«То я припускаю, що аферист її розібрав і десь «скинув». Авто було у дуже хорошому стані, бо попередній власник за ним доглядав. Лише один мотор вартує 1500 доларів. Ми неофіційно зверталось в правоохоронні органи, в СБУ сказали, що такими шахраями не займаються й це не їхня «парафія». Відправили у міськвідділ. Там нам сказали, що ми, звісно, можемо писати заяву, але це нічого не принесе, окрім зайвої тяганини. Тому від цілковитої безвиході звернулась із відповідною заявою у штаб ДУК ПС. Незабаром мені передзвонив Микола. Я пояснила ситуацію. Із власних джерел він переконався, що проблема невигадана й пообіцяв допомогти», - ділиться лучанка спогадами про своє знайомство з активістами ПС.
Оскільки Сергій Шумський переховувався, то правосекторівці поїхали до його батька

Своєю чергою, літній чоловік розповів правосекторівцям, що, ймовірно, його син перебуває у домі свого брата – Андрія. Однак, й там афериста не виявилось. Щоправда, того ж дня родич шахрая повернув жінці 300 доларів, які свого часу Сергій видурив у неї, буцімто, на оформлення документів та бензин.

До слова, після того, як Шумський під тиском активістів повернув молодій матері гроші, родина жінки почала періодично отримувати нічні телефонні дзвінки з погрозами.

«Я написала розписку, що отримала ці кошти. Далі розвиток сценарію передбачити важко: якщо правосекторівці знайдуть авто – відберуть. Але ймовірність цього дуже сумнівна. Бо зазвичай аферисти не тримають викрадені авто у себе. В іншому випадку, виходом було б, якби Сергій віддав хоча б половину вартості автомобіля, бо зрозуміло, що без документів його ціна значно нижча, ніж на ринку. Але все ж це гроші. Хлопці з Правого Сектору – справжні молодці, від них віє щирим патріотизмом. Це моя остання надія, бо на правоохоронців я вже не покладаюсь», - зітхає Сніжана.

Активісти обіцяють довести справу до логічного завершення

«Це - ганебний вчинок, на який працівники міліції спрацювати не змогли. А нам не потрібно ні протоколів, ні свідків. Батько сказав, мовляв, син перебуває у брата Андрія. Заїхали до Андрія, але Сергія там не було. Він переховується. 300 доларів він уже повернув. Але питання залишається відкритим. Бо немає авто. Ми будемо працювати над ним і доведемо справу до кінця», - своєю чергою обіцяють активісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Молодці Показати IP 7 Серпня 2015 08:55
Реальний приклад справжніх чоловіків. Ворог поруч і він має нести покарання, а якими методами то не важливо.
правда до Молодці Показати IP 7 Серпня 2015 10:12
на сьогоднішній день ця машина яку вкрав Шумський з перебитими номерами напевно їздить в Рівненській області а цього ШУМСЬКОГО треба за грати
Катя Показати IP 7 Серпня 2015 11:19
Правий Сектор це добри люди !!треба гордиться ниму!!!Слава Украини!!
Я до Катя Показати IP 7 Серпня 2015 13:54
коментар було видалено
правда Показати IP 7 Серпня 2015 13:33
Героям слава того мерзотника треба наказати
правда до правда Показати IP 7 Серпня 2015 15:06
ти гнида шумський ти хотьби дитину пошкудував невже в тебе нема дітей ця дитина зДЦП полюбому ти прочитаєш або тобі перескажуть що пишуть люди краще поверни людині гроші а нащо дивиться Шацька міліція хай порушать справу і завтра принесе гроші а не погрожує по телефону бо і йому можуть погрожувати ві це не розуміє
гість Показати IP 7 Серпня 2015 16:55
я знаю цього так би мовити митника юрія і кілька разів бачила його на різних авто в тому числі і на фольцвагені проживає в районі дитячої лікарні
справедливий до гість Показати IP 7 Серпня 2015 23:37
а можна коли приблизно і чі фольксваген бора 1999р.в може цей митник і їздить на цій маашині ЮРА
гість до справедливий Показати IP 8 Серпня 2015 09:43
так сірий бора рік на жаль не знаю а номери волинські
спаведливий до гість Показати IP 9 Серпня 2015 01:41
дякую постараємось дізнатися це не проблема
гість 1 Показати IP 9 Серпня 2015 10:18
Шумський, він же Шумахер і подєльнік Юра , він же Жора(вул.Писаревського 9)- нарешті ми за вами добре поохотимось. 8 серпня відкриття охоти)
Леся Показати IP 13 Серпня 2015 22:46
Люди добрі!!! Я не розумію чому жінка яка хотіла розмитнити машину незаконно жаліється що її обдурили, а як моглоб бути інакше?? Вона сама на це пішла, міліція правильно зробила що не прийняла заяву, а з рештою моглаб і на неї відкрити КС!до того ж яке відношення до цього має правий сектор? Іх то вони такі щоб вирішувати такі питання? Люди прочитайте уважно статтю !!! виникає дуже багато різноманітних питань про законність вчинення таких мір з сторони жінки й законність ПС ! P.s. Куди *** ми йдемо в європу!?
до Лесі до Леся Показати IP 25 Січня 2016 20:05
ви не чули, що деколи потрібно робити по совісті, а не по закону, в цьому випадку закон нічого не вирішить. Чи ви можливо ще б заявили на початку війни, що добровольці ПС незаконно воюють, нехай ідуть додому, бачте но які борзі, не по закону как би.
Ігор Показати IP 16 Серпня 2015 02:54
в Україні анархія постворювали самооборон і всяких секторів із зброєю які творять що хочуть а тепер плачемо а тих самооборонців і правих секторів всіх на "восточный фронт" а то пригрілись щоб в армію не піти
гість 1 до Лесі Показати IP 20 Серпня 2015 14:28
шановна Леся, у нас розмитнюють авто брокери а не жіночки з дітьми інвалідами. А от такими полуброкерами і представився Шумський. і хто сказав, що молода мама мала незаконно розмитнити,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus