USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

На Волині через заборгованість у багатоквартирному гуртожитку відключили газ

9 Червня 2015 14:50
Багатоквартирний гуртожиток у Нововолинську уже другий день відімкнений від газу.

8-го червня без попереджень та пояснень о 16:00 у п’ятиповерховому гуртожитку на вулиці Нововолинській, 53 відключили газ, - повідомляє «Буг».

Мешканці спочатку подумали, що проводяться певні ремонті роботи. Проте, після дзвінків у нововолинське управління газового господарства виявилось, що ЖЕК не перераховує коштів за газ. Тому через заборгованості, яка накопичилась, три під’їзди гуртожитку залишились без постачання газу на невизначений термін.

Із відповідними питаннями мешканці звернулись у міську раду. Оскільки Віктора Сапожнікова на місці не було, люди звернулись до першого заступника міського голови Володимира Рожелюка.

Прийом виявився не дуже теплим – людей відверто виперли. “Рожелюк сказав, що ми не давили на жалість дітьми-інвалідами та хворими, якщо щось не подобається то купуйте приватне житло і не матимете проблем, а ні – змушуйте сусідів платити по рахункам. Із січня цього року ЖЕК не переводить кошти, проте більша частина мешканців справно оплачують рахунки за газ, а змушувати когось це робити ми не маємо права” , – розповідають обурені мешканці гуртожитку.

Дії міської влади мешканці вважають неправомірними та ганебними, адже жодного бажання у сприянні вирішити ситуацію немає, люди лишились один на один із своїми проблемами. Це при тому, що у гуртожитку проживають інваліди, які не можуть залишатись без спеціального харчування.

Нагадаємо, з 20 травня через припинення постачання газу в котельні у Луцьку припинили подачу гарячої води: допоки городяни не заплатять борги – трубам тепла не знати.

P. S. Як стало відомо сьогодні, 9-го червня, о 16:00 газопостачання у гуртожитку відновлять. У нововолинському управлінні газового господарства кажуть, що мешканців гуртожитку повідомляли про відключення за десять днів, адже ЖКП не перевірив необхідні кошти.

У ЖКП №2, на балансі якого знаходиться гуртожиток, пояснюють, що із початком цього року заборгованість по будинку по вулиці Нововолинська, 53 за газ та електроенергію збільшилась на майже на 30 тисяч гривень, загальний борг складає – 67 тисяч гривень. Тому відповідно до законодавства мешканців попереджують про необхідність сплати, а інакше – відключення. Начальник ЖКП Михайло Арсентійович пояснює, що ситуація із заборгованістю загострюється, і це найбільше стосується гуртожитків міста, адже платоспроможність людей знижується на ціни на послуги збільшуються.

Аби вирішити ситуацію будуть проводитися роз’яснювальні роботи із боржниками, адже страждають і ті хто платить.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 9 Червня 2015 15:55
кожен тільки про свою жопу думає - заставте одного-другого платити борги, ви ж поруч через стіну живете - ні, хай хтось це зробить, тільки не я, бо я добрий, я плачУ справно. правильно зробили. хоч так колективізму виховаєте.
лучанка Показати IP 9 Червня 2015 17:48
Шановний весь демократичний цивілізований світ думає тільки про себе,а от не цивілізований совковий прагне до колективізму, хотіла б побачити як в Німетчині відключають багатоквартирний будинок через сусідів що не платять,нонсенс!
1 до лучанка Показати IP 10 Червня 2015 09:13
Не заплатіть в Німеччині і побачите шо буде. Аж бігом вернетесь в Україну.
Штефан,Луцьк Показати IP 9 Червня 2015 18:27
Хто не платить-того виселити! І усе буде добре, панове!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus