USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині директор ЖБК ошукав громадян на 10 мільйонів

3 Квітня 2014 16:47
Волинська прокуратура оскаржила вирок директору Ковельського житлово-будівельного комбінату з підстав м'якості призначеного покарання.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, прокуратура Волинської області оскаржила в апеляційному порядку вирок

директору Ковельського житлово-будівельного комбінату, яким посадовця визнано винним у зловживанні повноваженнями, яке спричинило тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 364-1 Кримінального кодексу України) й призначено покарання у виді штрафу у розмірі 306 тисяч гривень з позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків.

Окрім того, згідно з вироком суду посадовець повинен відшкодувати постраждалим від його дій громадянам матеріальні й моральні збитки.

Задля забезпечення такого відшкодування на майно директора ЖБК та на майно комбінату накладено арешт.

Нагадаємо, що директор Ковельського ЖБК, як встановлено досудовим розслідуванням, у 2006-2008 роках уклав із майже чотирма десятками громадян договори підряду на капітальне будівництво за їхні кошти двох житлових будинків у Ковелі.

Замовники будівництва на виконання умов договорів у період з липня 2006 року по липень 2009 року сплатили на рахунок ТОВ "Ковельський ЖБК" грошові кошти на загальну суму майже 10 мільйонів гривень.

Директор ЖБК, зловживаючи своїми повноваженнями, витратив ці кошти на власний розсуд.

Не побудувавши будинків та не маючи коштів для повернення їх замовникам, посадовець подав до Господарського суду Волинської області заяву про порушення справи про банкрутство ТОВ "Ковельський ЖБК", внаслідок чого товариство було визнане банкрутом, що спричинило інтересам громадян - замовників будівництва , які охороняються законом, тяжкі наслідки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus