USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

На Волині готуватимуться до напруженого бюджетного року

5 Вересня 2016 16:52
В області розпочнуться наради з формування бюджетів 2017 року усіх рівнів: ті райони, які не співфінансуватимуть інфраструктурні проекти, можуть лишитися без підтримки обласного та державного бюджетів, - застерігають в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 5 вересня.

Наступний бюджетний рік буде більш напруженим – зауважив голова ОДА Володимир Гунчик. Так, «напружитися» закликають міських голів, адже у Міністерства фінансів є своє бачення використання коштів перевиконання бюджетів міст, включно з галузями освіти та медицини. Окрім цього, в області є об’єднані громади, які мають більші бюджети, ніж райони.

З наступного тижня щотижня планують організовувати наради щодо реалізації програми Фонду регіонального розвитку, питань щодо реалізації інфраструктурних проектів, у тому числі, міжбюджетних відносин, пов’язаних зі співфінансуванням. Голова ОДА наголосив, що там, де немає співфінансування, він вноситиме пропозиції на бюджетну сесію облради щодо перерозподілу видатків обласного бюджету між програмами для того, щоб забезпечити співфінансування. Деякі райони, з його слів, не забезпечують співфінансування у сфері соціально-економічного розвитку та інфраструктурних проектів, тож можуть залишитися без підтримки обласного та державного бюджетів. Кошти, з його слів, перерозподілять на ті райони, які готові брати участь у співфінансуванні.

Своєю чергою, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк повідомив, що до загального фонду місцевих бюджетів області за 8 місяців цього року надійшло 1,6 мільярда гривень або 113,5% від запланованих надходжень. Виконані усі зведені бюджети районів, міст та об’єднаних територіальних громад. Рівень виконання обласного бюджету становить 105,3%, понадпланові надходження – 13,3 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus