USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині можливий зрив опалювального сезону

14 Липня 2014 10:26
Волинь не встигає виконати графік щодо підготовки області до осінньо-зимового опалювального сезону. Головна причина, кажуть, це нестача коштів. У районах кажуть, що такий стан справ загрожує зриву опалювального сезону.

Про підготовку до опалювального сезону звітували під час оперативної відеоселекторної наради в голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта сьогодні, 14 липня.

Волинь відстає від виконання запланованого графіку підготовки до опалювального сезону, який затвердили в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, на 50%.

«На 15.07.2014 рік рівень готовності об’єктів краю до зими має бути - 15%, а це ремонт понад трьох тисяч будинків, 425 покрівель, 520 систем централізованого опалення. На сьогодні роботи проведені на 50% від запланованого. Щодо котлів, то ми замінили їх лише 15, а це менше 40% від необхідного», - поінформував заступник директора департаменту ЖКГ і будівництва Волинської облдержадміністрації Володимир Бондарук.

Основні причини відставання, кажуть чиновники, - відсутність грошей, мовляв, з казначейства не надходять кошти по зобов’язаннях за виконані роботи, що унеможливлює подальшу підготовку.

«Якщо не буде фінансування, то можливий зрив опалювального сезону», - звернувся до голови ОДА Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк.

У казначействі говорять, що дійсно, необхідних грошей немає, а ті, які надходять, в першу чергу, спрямовуються на соціальну сферу.

«На сьогодні усі заходи щодо фінансування проходять згідно з планів. Ми спочатку фінансуємо соціальні статті. Інші видатки – в міру наявного ресурсу. Для прикладу, для шкіл зараз потрібно 1.8 мільйона гривень», - роз’яснює начальник головного управління державної казначейської служби України у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак.

З цього приводу Пустовіт наголосив, що кошти, які надходять в казначейство – необхідно першочергово направляти на школи, адже зараз канікули й це період ремонту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
apis Показати IP 14 Липня 2014 10:34
Зимой дома сидеть не придётся ,наверняка новый Майдан будет.Или фестиваль какой-нибудь надо придумать
Боголюбы до apis Показати IP 14 Липня 2014 10:49
коментар було видалено
Дід Панас до apis Показати IP 14 Липня 2014 11:34
недарма ж їх вчили скакати, жаль через д*рнів і нас зачепить
діло труба Показати IP 14 Липня 2014 10:45
А хтось кращого чекав?:)
шеф Показати IP 14 Липня 2014 10:50
люди ставте у квартирах котли .
Анонім до шеф Показати IP 14 Липня 2014 11:15
котел в квартирі поставити не за 1 грн. коштує... підніми законодавство і поцікався як відбувається це на практиці... ти певне довірена особа Яйценюка... він теж тут заявляв , що електрокотли треба ставити... а чому ніхто не розяснює людям , що нормальний котел в межах 10 000 грн. коштує.... і де гарантія того, що нас простих смертних на тому не надурять... як військових з бронежилетами..
лучанка до шеф Показати IP 14 Липня 2014 11:34
хіба що на дровах
Браття Показати IP 14 Липня 2014 11:23
А ви чого чекали, манни небесної? Війна, браття, війна. Вам дадуть пільги за ваших загиблих в АТО, гроші великі. Ось за них і будете опалюватися. А кляті москалі нехай подавляться своїм газом. Скільки тієї зими? Готуйте покришки. І взагалі - у нас є Карпати. Наша дика Руслана всім нам радила топити оселі дровами, як це робить вона. Карпати великі
Дід Панас до Браття Показати IP 14 Липня 2014 11:56
це сарказм?
Браття до Дід Панас Показати IP 14 Липня 2014 12:01
До чого тут сарказм? Це наша дійсність. Нам же москальский газ не потрібен, ми ж будемо з Європи дешевий реверсний закупати (що дуже сумнівно). Тому запасайтеся дровами. Який може бути сарказм. Це відсутність головного мозку у влади
Славянск Показати IP 14 Липня 2014 11:57
Чиновники умышленно умалчивают о количестве жертв среди мирного населения, ведь эти цифры могли бы шокировать даже тех, кто еще недавно призывал проводить антитеррористическую операцию до победного конца, утверждает лидер Общественного движения «Украинский выбор» Виктор Медведчук. Как известно, 10 июля автобус, перевозивший горняков, попал под минометно-артиллерийский обстрел. В результате трагедии 4 горняков погибли, 16 — ранены, двое из них — в реанимации в тяжелом состоянии. «Это — кровавые будни Донбасса. Количество жертв вооруженного конфликта на Востоке страны увеличивается с каждым часом. И самое страшное, что в результате боевых действий гибнут мирные жители», — написал Медведчук в своем блоге. Политик отметил, что пресс-служба АТО заявила о 173 погибших военнослужащих за время проведения АТО, а вот точного количества жертв среди мирного населения Луганской и Донецкой областей чиновники не называют. «Известно лишь, что счет убитым идет уже на сотни. Замминистра здравоохранения Василий Лазоришинец обнародовал данные, согласно которым в зоне проведения АТО на Востоке Украины среди гражданского населения погибли 478 человек, в том числе 30 женщин и 7 детей. Еще 1392 человека ранены», — утверждает лидер «УВ».
Партизан Показати IP 14 Липня 2014 12:27
А тепер буде дійсно -хто не мерзне, той москаль. Дурнів треба вчити . А ми такі дебіли, що пошукати. Кому повірили? Новому мильярдеру Вільцману, який у крові топить Донбас? Там гинуть наші діті і онуки, там їх примушують вбивати братів. Якби можна було повернути все на рік назад., коли не було війни, коли всі були живі
Читаючий Показати IP 14 Липня 2014 12:46
Ну ми ж усі були готові затягнути пояси, заради майбутнього! То чого ж ви молотите дурню. Розраховуйте на себе, поки. А там дасть Бог, усе має бути хоча б краще ніж є, чи було...
Дід Панас до Читаючий Показати IP 14 Липня 2014 14:30
ти за себе говори, я, і багато інших, були проти сього шабашу від самого початку
Читаючий до Дід Панас Показати IP 15 Липня 2014 09:04
Діду Пилипе. Ти б про вічне подумав би, якщо майбутнє нащадків тебе не цікавить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus