USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

На Волині незаконно використовували природні надра

16 Квітня 2014 08:29
Підприємство ТзОВ «Зелена Енергія В» може позбутися права на користування природними надрами Волині, зокрема на видобування торфу. Депутати обласної ради хочуть скасувати відповідний дозвіл, який надали бізнесменам попередники.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів сьогодні, 15-го квітня.

Члени комісії розповіли, що дозвіл користуватися надрами землі для підприємства ТзОВ «Зелена Енергія В» дали депутати обласної ради під час сесії ще минулого року. Таке рішення вважають незаконним, мовляв певні зацікавлені сили "пропихнули" його.

«Ми до останнього були проти того, щоб рішення приймалося на сесії, бо межі, де підприємство має право працювати, заходять на природоохоронну зону. Коли рішення було «протиснуте» через сесію обларади, то я подав у суд щодо неправомірності надання природних надр у користування ТзОВ «Зелена Енергія В». Втім, суд повідомив, що депутат обласної ради не має повноважень для таких позовів і ми програли справу. Це плювок нам усім, мовляв, депутат, який представляє інтереси громади, не може виступати в судах», - сказав автор проекту про скасування рішення, секретар комісії Олександр Пирожик.

Члени комісії поцікавилися як ставляться до цього люди, яка позиція сільських рад.

Олександр Пирожик запевнив, що люди проти господарювання ТзОВ «Зелена Енергія В», зокрема, запевнив депутат, що Любешівська райрада одноголосно проголосувала за підтримку проекту рішення щодо скасування дозволу надання земельних ділянок відповідному підприємству.

«Підготовлений нами проект рішення включає те, що ми визнаємо незаконним надане право використовувати природні надра ТзОВ «Зелена Енергія В» та скасувуємо попереднє рішення обласної ради від 10.04.2013-го року, яке такий дозвіл надало», - заявив заступник голови комісії Василь Столяр.

Таке рішення депутати підтримали одноголосно, остаточну долю підприємства будуть визначати під час сесії обласної ради.

Члени комісії наголосили, що це не позбавляє права ТзОВ «Зелена Енергія В» претендувати на територію, мовляв, необхідно законно пройти усі процедури й діяти в інтересах громади.

Під час розгляду питання, працівників фірми ТзОВ «Зелена Енергія В» не було. Однак, на завершення засідання комісії, прийшов чоловік, який представився представником підприємтсва, і наголосив, що він там працює на громадських засадах й почав розповідати про необхідність використання альтернативних до російського газу джерел енергії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 16 Квітня 2014 09:42
Доброго дня! Хочу сказати, що в даній публікації не підтримую жодну сторону, оскільки неправда і лукавство присутнє з двох сторін. Потрібно нарешті розділити економіку і політику. Оскільки земельна ділянка виділена, зроблена технічна документація, працюють люди на підприємстві і забезпечують роботою суміжні підприємства - то нехай собі працюють. Що робить нова влада - руйнує через політичні амбіції напрацювання простих людей, а це не сплачені податки , не отримані зарплати сімей працівників і відповідно не потрачені кошти, які мають працювати на економіку. Потрібно негайно припинити підлу практику "папередніків" відбирати суб"єкти економіки, які працюють на державу, а якщо прийшли до влади, то, будь-ласка, напишіть свій бізнес-план розвитку області, адже є багато досліджених але не розроблених торфовищ, пісчаних кар"єрів, глиняних кар"єрів, об"явіть тендер, візьміть символічну плату для розвитку територіальної громади і працюйте. Після запуску в роботу суб"єктів підприємницької діяльності при Вашій політичній каденції, Ви з гордістю скажете, що Ваша політична сила працює на економіку області та України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus