USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині продають 15 земельних ділянок вартістю до мільйона

22 Листопада 2015 11:41
Впродовж листопада в області тривають земельні торги, на які виставили 15 лотів. Стартова ціна землі - 571,6 тисячі гривень, втім, експерти прогнозують прибутки на 30% вищими.

У головному управлінні Держгеокадастру в Волинській області упродовж листопада проводять 11 земельних аукціонів. На торги виставляють 15 земельних ділянок різного цільового призначення та власності. Про це інформують в Уряді.

Наділи, які виставляють на аукціон, знаходяться у Володимир-Волинському, Ковельському, Ратнівському, Рожищенському, Горохівському районах, а також – у Ковелі.

Мінімальний прогнозований обсяг надходжень до бюджетів - 571,6 тисячі гривень, що є сумарною стартовою ціною за права оренди та власності на землю.

Так, інвесторам пропонують взяти в оренду 13 земельних ділянок загальною площею 202,1 гектара. Більшість земель призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Зауважимо, що спільна стартова ціна за користування цими наділами - 329,6 тисячі гривень.

Окрім цих лотів, у головному управлінні Держгеокадастру в області хочуть продати у власність дві ділянки загальною площею 0,22 гектара. Стартова ціна цих наділів -241,9 тисячі гривень.

Про те, що стартова ціна впродовж аукціонів може зрости майже на третину – розповів виконувач обов'язків начальника Головного управління Держгеокадстру в області Василь Василенко, опираючись на досвід минулих місяців.

«Попередній досвід проведення земельних аукціонів на Волині показав, що стартова ціна зростає як мінімум на 30%. Відтак, ми очікуємо підвищення вартості прав на землю та збільшення надходжень до бюджетів», - зазначає Василенко.

Зауважимо, що минулого місяця на торгах «продали» 10 земельних ділянок.

Земельники інформують, що впродовж цього року волиняни отримали 122,2 мільйона гривень за здані в оренду земельні паї. Та додають, що в 2015-ому укладено 93614 договорів оренди землі, а це на 2340 договорів більше, ніж у 2014 році. З них 93,1% договорів укладені з відсотком орендної плати 3% і більше від нормативно-грошової оцінки.

До слова, інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus