USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині пропонують єдиний підхід допомоги багатодітним сім’ям

8 Лютого 2016 13:15
Окремі звернення, які надходять до депутатів обласної ради з проханням фінансової допомоги від багатодітних сімей, можуть створити прецедент і спровокувати хвилю аналогічних звернень, або ж обурення.

Про це стало відомо під час наради з питань бюджету в обласній раді сьогодні, 8 лютого.

Так, депутати напередодні бюджетної сесії розглянули низку запитів. Зокрема, одна з багатодітних сімей Волині, де виховується 7 дітей і свого часу народилася трійня, просить надати 41 тисячу гривень матеріальної допомоги для погашення кредиту, виданого за народження трійні.

Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, таким чином в області може бути створений прецедент, бо на Волині 36 сімей, де виховується більше 7 дітей. Якщо одній сім’ї дадуть допомогу, то решта сімей запитає, а чому не надають їм. Крім того, він зазначив, що щомісячно згадана сім’я мала б платити лише 306 гривень.

А депутат В’ячеслав Рубльов додав, що в голови обласної ради є ще одне звернення від багатодітної сім’ї з Ковеля. 5 років тому у них народилася трійня, і їм досі обіцяють виділити житло. Дотепер родина з 8 людей мешкає в квартирі площею 36 метрів квадратних. Зрештою, в обласну раду надійшли гарантійні листи від Ковельського міського голови і нардепа з Волині, які готові співфінансувати придбання житла. Від обласного бюджету потрібно 250-300 тисяч гривень, тобто чверть від усієї суми.
«У нас не так багато випадків, коли народжуються трійні. Треба зрушити з місця питання, бо дійде до того, що ці діти виростуть до 20 років в 36 метрах квадратних. Процес ми маємо розпочати», - звернувся він до колег-депутатів.

На думку депутата Анатолія Вітіва, кожне таке питання обранці громади мають розглядати індивідуально. «Не так багато сімей мають по 7 дітей. Ми маємо кожен випадок розглядати індивідуально. Але більше треба звертати увагу на райони, де в селах є багатодітні сім’ї», - каже він.

Депутат Святослав Кравчук запропонував покрити видатки по кредиту на 2016 рік, щомісяця по 306 гривень, а далі – буде видно. «Не може обласна громада брати на себе всі такі видатки», - каже депутат.

А ось депутат Юрій Цейко зауважив: «Треба мати відповідь для аналогічного звернення від іншої сім’ї».

Зрештою, учасники наради домовилися, що в області розроблять положення про єдиний підхід надання допомоги багатодітним сім’ям у окремих випадках. Що ж до згаданих двох сімей, то одній із них на 2016 рік пропонують погасити відсотки по кредиту, а іншій – видати матеріальну допомогу на купівлю житла на умовах співфінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 13:43
Якщо ви так будете робити,то будуть масово родити по 7 дітей,щоб давали їм квартири і пільги.А на дітей їм начхати.Вони будуть жити в цих квартирах , а діт ивиростуть і підуть з осель голими,босими і ніщими- це доходить др абсурду.МАло того,що вони не заплатилди ні копійки податків,а за наш рахунок хочуть жити і квартири одержувати,яких ми ніколи не заробимо з такими зарплатами.
Поппі Показати IP 8 Лютого 2016 14:47
Може контрацептиви роздаватимуть? Не маєш грошей, щоб утримувати дітей - не заводь їх, елементарно ж.
лучанка Показати IP 8 Лютого 2016 15:50
Плодяться як кролі не задумуючись чи потрібно стільки дітей.Розумні люди родять стільки скільки можуть дати їм раду і не скиглять про допомогу! Коли ви вже одумаетесь!
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 16:44
А чим такі сім'ї кращі за інші родини,де ,скажімо, 1-2 дитини, де мама з татом мусить працювати до ночі на 2 роботах, де тато, щоб покращити житлові умови сім'ї, мусить кидати родину і їхати за кордон? Чому одиноким мамам допомоги в пару сотень скасовують, а цим квартири купують?
аяяй Показати IP 9 Лютого 2016 11:04
от нехай деякі мудро -жалісливі депутати і допомагають таким сімям власним коштом,а не за рахунок платників податків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus