USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині за корупцію засудили депутата

18 Серпня 2015 09:00
Депутата Ковельської міської ради засудили за корупцію. Про це повідомляє Kowel.ua.

На лаві підсудних опинилася чергова «жертва» корупції, цього разу – депутат Валентина Дубій, з провладної у раді фракції ВО «Батьківщина».

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що ковельська депутатка ВО «Батьківщина» Валентина Дубій судиться із журналістами.

Видання Kowel.ua оприлюднювало прізвища городян та мешканців інших населених пунктів, яким місцеві можновладці роздають земельні ділянки. В одному з таких списків значився чоловік Валентини Іванівни –Володимир Васильович Дубій. Рішенням Ковельської міської ради від 26 травня 2015 року йому надали дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення в оренду на 5 років на вулиці Братуня земельної ділянки, площею 1200 квадратних метрів, для ведення городництва за рахунок земель міськради, не наданих у власність чи користування.

Володимир Дубій «потрапив» до того списку, який сформував депутат міської ради з «Нашої України» Роман Ляшук, ставши автором проекту рішення.

Важливим є той факт, що Валентину Дубій на пленарному засіданні 26 травня обрали секретарем 72-ї сесії, і вона «засідала» у президії разом із мером міста Олегом Кіндером та секретарем міськради Михайлом Гетьманом.

Земельна оборудка відразу ж потрапила в поле зору правоохоронних органів. Відповідно до пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», в цьому випадку депутат Валентина Дубій є суб’єктом відповідальним за корупційні правопорушення, оскільки вона, взявши участь в роботі 72-ї сесії, не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів і проголосувала за прийняття рішення, яким її чоловікові надано дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду.

В судовому засіданні пані Дубій провину визнала, але частково. «Провину визнала частково і пояснила, що того дня через незадовільний стан здоров’я неуважно поставилась до виконання своїх обов’язків та не ознайомилась із текстом рішення, яке пропонувалось на голосування, тому не звернула увагу на те, що вирішується питання, яке стосується її чоловіка. Яким чином вона голосувала за дане рішення пригадати не може», – йдеться у постанові суду.

До складу лічильної комісії сесії входили Володимир Велимчаниця («Сильна Україна»), заступник мера Ігор Прокопів та колишній голова фракції ВО «Батьківщина» Микола Гнатюк. Як засвідчив один з них в суді, Валентина Дубій була серед тих, хто голосував за прийняття рішення.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Тетяна Денисюк визнала Валентину Дубій винною у вчиненні правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та оштрафувала на 3 тисячі 400 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 18 Серпня 2015 09:06
Чого дивуватися. Секта БЮТ це не тільки злодії-корупціонери ,а пята колона Кремля. Їхня баХиня афериста Тімашєнка є особистою агенткою Путлєра.
конструктив Показати IP 18 Серпня 2015 09:59
А в нас без Путлера проблем не було,просто цей нелюд скористався корупційністю влади,а корупціонерів вистачає і в БЮТ,і в БПП і скрізь,це велика біда держави коли вівці правлять левами.
Здобули Показати IP 18 Серпня 2015 10:05
Найголовніше Свято Держави ковельська міська партійна організація "Батьківщини" зустрічає новими досягненнями! Ще й якими!!! Команда "біло-сердечних" депутатів впевнено веде першість в командному заліку засуджених корупціонерів Ковельради. Хіба могло бути інакше? Адже серед них капітан команди, голова фракції "Батьківщини" в міськраді Василь Дудка. А граючим тренером і спонсором першості виступає сам міський голова Олег Кіндер. З Днем Незалежності!
Кріс Показати IP 18 Серпня 2015 10:05
...и щуку бросили в реку...
Штефан, Луцьк Показати IP 18 Серпня 2015 10:07
Нічого дивного. Майже всіх місцевих депутатів потрібно судити за корупцію. Хто із них без гріха? Знаю одного. Колишнього депутата нововолинської міськради Віктора Никитюка. Так, він голосував проти всіх рішень В.Сапожнікова у яких підозрював злочинні схеми. Із БЮТу його виключали, на роботі переслідували, цькували місцеві службовці, провокували... Проте, людина не здалася. Але, у інший склад депутатського корпусу, після виборів, він не потрапив. Мер зробив "висновки". Решта - це **инота. Заджерлива і безсовісна. І що ми за народ такий? Жерти і жерти, а потім блювати.
Кріс до Штефан, Луцьк Показати IP 18 Серпня 2015 10:18
Ми - українці!!))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus