USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Ягодині систематично занижують митну вартість товарів

23 Квітня 2013 10:43
Більше ста фактів ймовірного заниження митної вартості товару виявили на Волині під час перевірок.

Так, під час спецоперації «Дежкордон-2013» у зоні діяльності Ягодинської митниці за станом на 19 квітня 2013 року зафіксували 116 фактів ймовірного заниження митної вартості товарів, - повідомили у відділ внутрішньої безпеки при ДПС у Волинській області.

Правильність митного оформлення товарів у пунктах пропуску через державний кордон в зоні Ягодинської митниці з середини лютого цього року досліджують спеціальні спільні робочі групи із представників податкової та митниці.
За цей час провели 5278 оглядів, вилучили вантажів сумнівного походження на два мільйони гривень та склали 185 протоколів про адміністративні правопорушення.

Інформація про результати проведених оглядів транспортних засобів і контейнерів, виявлені порушення митних правил, факти можливого заниження митної вартості товарів, а також порушень службових обов'язків співробітники митниці спрямовують до спеціального аналітичного центру.

За повідомленням Міністерства доходів і зборів України, завдяки спеціальним ІТ-системам аналітики обробляють та узагальнюють цю інформацію, напрацьовують методи системної протидії службовим правопорушенням та корупції на митниці під час ввезення та вивезення товарів.

Нагадаємо, що спецоперація «Держкордон-2013» проводиться на виконання розпорядження Міністра Олександра Клименка щодо посилення заходів з протидії корупції під час митного оформлення товарів та здійснення митних процедур.

Міністерство доходів і зборів й надалі планує вдосконалювати практики мінімізації корупційних ризиків у митних та податкових органах, а також підвищувати ефективність системи внутрішнього аудиту з акцентом на превентивні заходи у протидії корупції. Таку задачу поставив Міністр Олександр Клименко перед новопризначеним начальником Головного управління внутрішньої безпеки Міндоходів Олександром Стетюхою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus