USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На «Ягодині» вивели на чисту воду цінового махінатора

11 Березня 2011 14:35
Директор однієї з приватних фірм перевозив в Україну труби за заниженою вартістю, відповідно не сплачувалися у повному обсязі митні платежі.
Ягодинські митники знайшли докази цих цінових махінацій, - повідомили у прес-службі митниці.
З червня 2008-го по червень 2010 року 9 вантажівками, що належать південноукраїнській торговій компанії, було здійснено 9 поставок в Україну товару «труби пластикові, фітінги, інструмент та аксесуари до труб».
Труби бельгійського виробництва ввозились через митний пост «Ягодин» Ягодинської митниці.
Усе і завжди у компанії-покупця на кордоні було гаразд, начеб нічого не викликало сумнівів і у правдивості відомостей у контракті.
Згідно з документами, які подавав перевізник до митного оформлення, продавцем товару виступала компанія з Великобританії, відправником – компанія з Бельгії, а покупцем – українське товариство. А вартість труб загальною вагою 126 235 кілограмів по 9-ти поставках становить 567 963 доларів США.
Проте під час останньої з поставок митники виявили в кабіні водія вантажівки ще один пакет документів – з дещо іншими цінами на труби.
Тривалий час Держмитслужба України та Ягодинська митниця зокрема вела службове листування з митними органами Королівства Бельгії.
Начальник сектору Служби по боротьбі з контрабандою та порушенням митних правил Микола Хурсяк, спільно з іноземними колегами встановили: насправді одночасно і продавцем, і відправником труб виступає компанія з Бельгії, а отримувачем та покупцем товару в одній особі є торгова фірма з півдня України.
Митники встановили справжню вартість труб, яка «виросла» до з 567 963 доларів США до 814 818 євро. За курсом Нацбанку України – станом на дні, коли оформлявся товар – це понад 7 мільйонів гривень.
Комерційні махінації спричинили недобори податків і зборів до держбюджету на суму 857 270 гривень.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтями 352, 355 Митного кодексу України. За даним фактом порушено кримінальну справу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus