USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На ринках незабаром з'являться на 1/3 дешевші й поживніші мандарини

1 Листопада 2013 11:00
Аджарія готова збільшити постачання мандаринів до України, тим більше, що очікуваний урожай - щонайменше 110 тисяч тонн.
Про це розповів під брифінгу для учасників всеукраїнського прес-туру директор департаменту міжнародних зв'язків уряду Аджарії Іраклій Горадзе, - повідомляє «Укрінформ».

«Аджарія традиційно поставляє мандарини та інші цитрусові до Росії, Білорусі та України. На жаль, з різних причин обсяги постачання в Україну останніми роками знизилися. Водночас, наші мандарини на третину дешевші від турецьких та іспанських, при цьому перевершують їх за вмістом вітамінів і смаком. Цього року очікується щонайменше 110 тисяч тонн плодів. Це означає, що за наявності міждержавних домовленостей ми можемо постачати до України значну частину врожаю», - зазначив Горадзе.

З його слів, рекордному врожаю сприяє не лише субтропічний клімат, а й держпідтримка фермерських господарств, що спеціалізуються на вирощуванні цитрусових. Горадзе підкреслив, що фермери не платять податки на землю. Більше того, держава безкоштовно забезпечує фермерів добривами і засобами боротьби з садовими шкідниками.

Своєю чергою директор департаменту з розвитку сільського господарства Міністерства сільського господарства Аджарії Леван Болквадзе зазначив, що досягати чудових результатів фермерам дають змогу і районовані сорти мандаринів, вирощені у державному розсаднику.

Всеукраїнський прес-тур організований судноплавною компанією «Укрферрі» та урядом АР Аджарія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ми Показати IP 1 Листопада 2013 11:32
Свої потрібно вирощувати в карпатах..
Амєлія Показати IP 1 Листопада 2013 15:13
Якість аджарських цитрусів низька і вартість їх в Аджарії не висока.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus