USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині бракує вагонів?

20 Червня 2010 12:47
Залізничники нарікають, що окремі підприємства Волині перевищують час використання вагонів для вантажних операцій.

Про це стало відомо на нараді з питань ефективнсті використання залізничного рухомого складу, яку провів 18 червня перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко - пише сайт Волинської ОДА.
Згідно з проведеним аналізом Відокремленого підрозділу «Рівненська дирекція залізничних перевезень» за чотири місяці 2010 року встановлено, що довготривалий час вагони задіяні у вантажних операціях з металобрухтом, лісом, будівельними матеріалами та прокатом чорних металів.
До прикладу, ДП «Волиньвантажтранс» в середньому використовує вагони 45,2 год. при нормі 8 годин. ДП «Волиньторф» - середній час користування вагонами склав 31,3 год. при нормі 2 години. ДП «Городоцьке ЛГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Любомльське ЛГ» та ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» - середній час користування вагонами склав 50,12 години при нормі 1 година (40,81 год., 38,85 год., та 41,06 год. при нормі 1 год. відповідно).
Представники дирекції залізничних перевезень занепокоєні тим, що така ситуація може призвести до зриву залізницею забезпечення інших підприємств області вагонами. Окрім того, залізничники несуть збитки, адже плата за користування є значно меншою у порівнянні з тарифами на перевезення.
Вагонокористувачі стверджують, що проблема неефективного використання залізничного рухомого складу полягає у тому, що установи, які задіяні в підготовці усіх документів (митне оформлення вантажу, отримання фітосанітарного сертифікату тощо), знаходяться на значній віддаленості одна від одної. Тому проблемно оформити необхідні документи протягом робочого часу.
За підсумками наради Олександр Башкаленко дав доручення службам, відповідальним за документальне оформлення вантажів, вирішити питання скорочення часу отримання дозвільних документів та можливість оформлення їх одночасно з проведенням вантажних операцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 20 Червня 2010 18:01
Ліва рука не знає, що робить права.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus