USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині буде новий молокозавод. ФОТО

17 Серпня 2011 10:54
У кінці жовтня на Волині в селі Скобелка планують запустити нове молокопереробний завод, що виготовлятиме молоко екстра і вищого класу.

Про це 16 серпня повідомив директор ПОСП імені Тараса Шевченка Андрій Турак, підприємство якого нині займається виготовленням молока.

Завод нині будується, а монтувати обладнання, яке постачають з Ізраїлю планують у кінці жовтня. Аби придбати обладнання, довелося взяти кредит в банку в 5 мільйонів доларів.

Турак каже, що нині є попередні домовленості з владою, аби вона допомогла компенсувати відсотки за кредит.

Адже планується, що продукцію за ціною виробника постачатимуть у соціальні заклади. Фермер переконує, що його продукція виграє тендер на поставки молочних продуктів.

Бізнесмен каже, що пішов на такий крок, адже його не влаштовує ціна за якою купують його молоко переробники. Крім того, він переконує, що якісного молока на ринку немає.

«На ринку в магазинах немає молока. Бо це, що продають - це молочні продукти. Молока там немає», - каже Турак.

«Коли купив по 5 гривень – то переробник не може по вісім продавати, бо не вкладеться ніяк. А завод стоїть і йому молока треба, виробника йому треба і старається чим більше залучити. Дефіцит колосальний, завод простоює. Що він буде робити? Безперечно розбавляти», - розповідає фермер.

Андрій Турак переконує, що молоко з його заводу буде екстра та вищого класу. Реалізовувати молоко по ціні 4-4,5 гривень за літр планують у дитячі садочки, школи, інтернати.

На ринок, враховуючи середню торгівельну надбавку молоко поступатиме за ціною в 7-7,5 гривень за літру.

Нині триває вироблення торгової марки та пошук надійних постачальників упаковки для молока. Планується, що його будуть фасувати у 0,5,1 та 2-ох літрові пакети.

Потужність заводу складатиме близько 20 тонн молока за добу. Обладнання розраховане переробляти 3 тонни молока на годину.

Окрім власне молока завод планує виготовляти вершки, сметану, кефір та масло. Однак проект заводу побудований таким чином, що його можна в подальшому розширити для виготовлення сирів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Є Показати IP 17 Серпня 2011 14:07
Дуже скоро вибори!!!
Небайдужий Показати IP 17 Серпня 2011 14:10
Красова.
селянин Показати IP 17 Серпня 2011 14:42
"Фермер переконує, що його продукція виграє тендер на поставки молочних продуктів." Турак не фермер, а керівник та власник приватно-орендного сільськогосподарського підприємства ім. Т.Шевченка. Спочатку пишете, що керівник, а потім став фермер, слідкуйте за матеріалами...
ЗМІ Показати IP 17 Серпня 2011 15:46
Турак - господар! Дійне стадо, свині, оброблена земля, висока культура землеробства, європейські урожаї зернових і цукрового буряка, гербіциди, сучасна збиральна техніка. Там ніхто не відкриває рота про якісь паї. Це справді широкотоварне виробництво. В США воно дає 89% товарної продукції. Фермери вже позакривали роти і не галасують, що вони нагодують державу, тягнучи борону на шиї і сіючи з кишені. Тремтіть, фермери, скоро ви в Турака будете батракувати, відрікшись своїх наділів!
Молочник Показати IP 18 Серпня 2011 16:35
Та бреше він це все. Це чергове відмивання бюджетних грошей.
Молочник Показати IP 18 Серпня 2011 16:35
Та бреше він це все. Це чергове відмивання бюджетних грошей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus