USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині хочуть активніше боротися з корупцією

12 Липня 2013 18:48
Волинь опинилася серед 14 областей, де не прийняті Регіональні програми протидії корупції. Така програма діє лише у Дніпропетровські області, в решті ж – умовно прийняті.
Про це стало відомо під час презентації громадської приймальні та сайту обласного управління ВГО «Всеукраїнська Спеціальна Колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю» у Луцьку 12 липня.
За словами керівника управління з питань міжнародних відносин та взаємодії з громадськими та іншими організаціями Петра Павличенка, у більшості областей питання прийняття Регіональної програми не вирішене.
Утім, на думку Петра Павличенка, вона – необхідна. Так, передусім має бути розпорядження голови ОДА щодо створення робочої групи для розробки програми, на основі чого починається робота. Опісля цього – розгляд програми на сесії облради, що і мають невдовзі зробити на Волині. А, власне, у документі мають бути вказані перелік завдань і заходів, показники оцінки ефективності і виконання її на теренах області і паспорт Програми.
Питання фінансування вирішують в областях України, де замаються розробкою Програми, по-різному. Так, у деяких регіонах вирішили не передбачати виділення коштів для реалізації цієї Програми. Утім, Петро Павличенко вбачає у цьому великий ризик. Мовляв, якщо немає фінансування, то не можна досягти цілей. Тож, все-таки треба його передбачити, навіть якщо гроші будуть не з обласного бюджету.
До участі в розробці Регіональної програми протидії корупції потрібно залучати і громадськість. Таким чином вчинили й у Волинській області, де співрозробниками Програми стали громадські експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
волиняка Показати IP 12 Липня 2013 20:52
так, починати варто з ОДА.
Кашник Показати IP 13 Липня 2013 00:20
Шановні громадяни! Давайте проявимо громадянську позицію і каленим металом випалимо бацилу корупції. Ваш порятунок у Ваших руках - пишіть, звоніть, заходьте.
Корінний лучанин Показати IP 13 Липня 2013 09:09
Корупція, хабарництво в Україні стали нормою життя! Цікаво просто, що у цій ПРОГРАМІ передбачається робити, які заходи? Про це жодного слова! Одна балаканина. Ніхто нічого не знає! ОЦЕ БОРОТЬБА? ХА-ХА-ХА!!! Це потрібно показати ВЛАДІ перед ЄВРОСОЮЗОМ, що вона ніби щось робить! Тепер, напевно, згідно цієї ПРОГРАМИ(думається так, бо ж нічого не відомо)громадяни будуть бігати по інстанціям за експертизою про ВІДСУТНІСТЬ ЯКИХОСЬ КОРУПЦІЙНИХ ДІЙ, В ТІЙ ЧИ ІНШІЙ СПРАВІ, А БРАТВА,СІМ'Я - ЯК ЖИЛИ ПО СВОЇМ ЗАКОНАМ ТАК І БУДУТЬ ЖИТИ! ТА НЕВЖЕ ОФШОРИ ЛІКВІДУВАЛИ ЧИ ЛІКВІДУЮТЬ, КУДИ ГРОШІ ПЕРЕВОДЯТЬ з УКРАЇНИ! ВИБАЧТЕ, Я В ЦЮ "ПРОГРАМУ" НЕ ВІРЮ!Якби рівень життя у людей підвищився: зарплати та пенсії та не було б такої ВЕЛИКОЇ РІЗНИЦІ у ЗАРПЛАТАХ, яку ФАКТИЧНО УЗАКОНИЛИ, тоді б менше було б КОРУПЦІЇ!!! ФАКТИ із ЖИТТЯ: працівник отримує з/п на рівні мінімалки, а керівник в 50 разів більше!!!
Корінний лучанин Показати IP 13 Липня 2013 11:06
ДОДАТОК(роздуми) : А В ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНАХ (МІЛІЦІЯ,ПРОКУРАТУРА, НОТАРІАТ і т.д.)що ТВОРИТЬСЯ, КОГО КРИШУЮТЬ? СВІЖИХ, РЕЗОНАНСНИХ СПРАВ ПО УКРАЇНІ ДОСИТЬ БАГАТО! ЦЕ ТІЛЬКИ ВЕРШИНА АЙСБЕРГА! ОЦЕ ДОБОРОЛИСЬ ! У ВЛАДІ за 20 років нічого не змінилось, керують ті самі тільки вже ХРЕСТЯТЬСЯ, а КРАДУТЬ ЩЕ БІЛЬШЕ! ЇХ НІЩО НЕ ВИПРАВИТЬ, ТІЛЬКИ РЕВОЛЮЦІЯ МОЖЕ ЇХ ЗМЕСТИ РАЗОМ ІЗ ЇХНІМ МАЙНОМ !
Штефан, Луцьк Показати IP 13 Липня 2013 13:28
Водичка. Ніхто нічого робити не буде. Вкрадуть гроші виділені на боротьбу із корупцією, та й по всьому. :))) І першим буде "Дєточка". Другим - Сапожніков.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus