USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині може зникнути якісне молоко

5 Лютого 2011 10:44
Якісне молоко вже скоро може повністю зникнути з прилавків Волині, адже виробники не готові платити рентабельну ціну за продукт селянам, а самі здешевлюють виробництво.
Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства та земельних відносин Волинської облради.
За словами депутата Андрія Турака є ймовірність, що покупці молока на літо знизять ціну на молоко для господарів-однообісників – до півтори гривні за літр. І тримати худобу буде не вигідно.

«Мене цікавить одне. Ми продали молоко по 3,20, якісне молоко. Хтось продав по дві гривні. Середня ціна 2,80 гривні за літр. Продають молоко з порошку по дев’ять гривень. Де різниця? Хто її отримує? Держава? Ні», - коментує депутат Віктор Шумський.

«Сьогодні з вівса роблять молоко. З вівса і показують, що воно в молочному відділі стоїть. Додають різні добавки, порошок», - говорить Андрій Турак.

«Від рослинництва в два рази більше прибутку. Це півроку працюєш, посіяв, зібрав, півроку продаєш. Галузь тваринництва – ні свята, ні відпочинку… А тут гречка, розумієте, проблема. Влада робить сама ажіотаж навколо гречки», - продовжує Шумський.

Як зазначив голова комісії Валерій Діброва для того, аби галузь тваринництва розвивалася, необхідно забезпечити фермерам рентабельну ціну. Тільки така позиція влади дозволить не занапастити ринок молочної продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
109 Показати IP 5 Лютого 2011 10:51
Здешевлюють виробництво? Напевно це так називається. У молоці 3,5% якраз самого молока 3,5%. Краще я куплю у баби з села водою наполовину розведене, ніж магазинне.
Helge Показати IP 6 Лютого 2011 11:42
А оно разве было...!?!?!
Liza Показати IP 6 Лютого 2011 18:07
В Луцьку тільки "Молокія" більш-менш нормальної якості, все інше-взагалі е молоко!
babaychik Показати IP 6 Лютого 2011 18:23
Більш-менш нормальне молоко "Молокія", все інше молоком назвати важко(((
масяня Показати IP 6 Лютого 2011 22:38
Зараз молочна продукція,-фальсифікат! Молоко порошкове,сметана порошкова, в яку добавляють розпушувачі та рослинні жири (пальмова олія, яку завозять в Україну тоннами), масло,-аналогічно. А про сири годі й казати. Крім того прострочений сир ніколи не викидають,-переробляють на плавлені сирки. Сам був присутній на складах у Володимирі-Вилинському, які належать КОМО. Там в заморожених сирах, які ідуть на переробку, були хробаки. Йогурти,-отрава. Добавляють порошок, зі смаком та кольором фруктів. Мав можливість потримати в руках,то після цього руки два дні толком відмити не міг. Мішки в яких він зберігався,-паперові, написи на китайській мові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus