USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині оштрафували АЗС - там приховували шкідливість бензину

20 Вересня 2013 16:56
До автозаправної станції на Волині застосують адміністративно-господарську санкцію, оскільки там не надавали споживачам інформацію, зокрема, про вміст шкідливих речовин у бензині. Про це повідомив начальник інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області Іван Смоленг, інформує IA ZIK.

Зі слів Смоленга, його підлеглі перевірили суб’єкт господарювання у Маневицькому районі, який здійснює реалізацію нафтопродуктів. Мовляв, перевіряльники встановили, що споживачам не надається необхідна, доступна, достовірна та своєчасна інформація на етикетці у доступній наочній формі, - йдеться у повідомленні.

«Зокрема, про основні властивості бензину автомобільного не етильованого 95; відомості про вміст шкідливих для здоров’я речовин, які встановлені нормативно-правовими актами; правила та умови ефективного і безпечного використання; дату виготовлення. А це позбавляє споживача свідомого і компетентного вибору нафтопродукту», – запевнив Іван Смоленг.

Окрім того, АЗС не укомплектована зразковим мірником місткістю 50 літрів.

Господарюючого суб’єкта зобов’язали усунути ці недоліки. За виявлені порушення винну особу притягнуть до адміністративної відповідальності. А до суб’єкта господарювання застосують адміністративно-господарську санкцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 20 Вересня 2013 17:01
Кожному покупцю 10 літрів потрібно прочитати лекцію та надати папку з сертифікатами ?
анонім Показати IP 20 Вересня 2013 17:34
Інспекція разом зі Смоленгом займається показухою, а там, де дійсно порушення, де справді є шкода споживачам, то їхнім очам і вухам побачити і почути що заважає?
Лучанин Показати IP 21 Вересня 2013 03:30
Заправка в Луцьку по праву сторону як спускатися від кінотеатру Промінь до набережної - 92 бензин повна сеча. Відповідно шкода завдається не тільки автомобілю, а й оточуючому середовищу, бо повністю не згорає. Займіться! А відносно "свідомого і компетентного вибору", то це вказано в техдокументації до автомобіля. Хто буде платити більше, якщо йому треба пальне з меншим октановим числом, чи навпаки, купляти 92, якщо треба 98? Не до того докулупалися!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus