USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині освітяни витратили держгроші на «жовту» пресу і газету ПР

17 Травня 2013 18:02
Відділ освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації на Волині за бюджетні кошти передплачував бульварні видання та партійну газету регіоналів «Волинь-регіон».

Про це повідомляють на сайті Центру Політичного аналізу та виборчого консалтингу.

ЦПАВК здійснив моніторинг періодики, яку передплачували органи освіти Волинської області у 2012 році. Експертів зацікавила така стаття витрат, адже щороку на ці цілі витрачається до 100 тисяч гривень кожним відділом.

Здебільшого відділи освіти передплачували фахові періодичні видання: «Освіта України», «Початкова школа», «Шкільна бібліотека», «Географія та економіка в сучасній школі», «Фізика та астрономія в сучасній школі», «Біологія і хімія в сучасній школі» та багато інших.

Також освітяни передплачували видання центральних органів влади: «Урядовий кур’єр», «Голос України», «Офіційний вісник президента України».

Також у ЦПАВК порахували, яку місцеву пресу найчастіше передплачували волинські освітяни. «Відразу зазначимо, що різні відділи передплачували місцеві газети на різний термін та різну кількість примірників. Тому в підсумку ми вирішили звести все до одного показника – кількість умовних передплачених примірників строком на 1 рік. Наприклад, якщо якийсь відділ освіти передплатив 4 примірники газети строком на 3 місяці, ми вважаємо, що була здійснена однорічна передплата», – зазначають організатори моніторингу.

Так, відділ освіти Ратнівської райдержадміністрації зробив річну передплату спортивної газети «Команда» та «Україна за кермом». На ці цілі використали 800 гривень бюджетних коштів.

Ще цікавіший вибір зробили у відділі освіти Камінь-Каширської РДА. Там, очевидно, вирішили, що для повноцінного забезпечення навчально-виховного процесу їм необхіда газета «Тайны» та «Бульвар Гордона», на передплату яких витратили 243 гривні.

Окрім того, камінь-каширські освітяни передплатили на півроку 53 примірники газети «Волинь-регіон», яку видає Волинська обласна організація Партії регіонів. Загалом на передплату партійної преси витрачено 760 гривень.

Як зазначив в коментарі Центру начальник відділу освіти Камінь-Каширської РДА Віктор Пась, підготовкою списків періодики займався методичний кабінет відділу. Він вперше почув про передплачений примірник газети «Тайны», проте визнав, що передплачували «Бульвар Гордона». На запитання, для чого в навчально-методичному процесі потрібні такі видання, Пась зазначив, що «методистам - видніше».

Щодо передплати газети «Волинь-регіон», то він повідомив, що передплатили 53 примірники для того, щоб могла читати кожна школа району. На запитання, чому відділ освіти не передплатив видання інших партій, начальник відділу освіти сказав, що до нього ніхто не звертався з таким проханням.

«Якщо люди попросять передплатити інші газети, то ми передплатимо й інші. Розумієте, вчитель повинен мати глибокі загальні знання, а не тільки читати методичну літературу», – зазначив Віктор Пась.

До слова, начальник відділу освіти Камінь-Каширської РДА є депутатом райради, обраний у мажоритарному округу від УНП. Наразі він є позафракційним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сміхота Показати IP 17 Травня 2013 18:50
Ха-ха! Педагоги з "Бульваром" - еліта держави.
загреб Показати IP 17 Травня 2013 20:50
Педагоги жалкие людишки.Пора уже встать с коленец и прополоскать ротец.
Я Показати IP 17 Травня 2013 21:43
В ГОРОХОВІ ОСВІТУ ЗАСТАВЛЯЮТЬ В ПРИМУСОВОМУ ПОРЯДКУ ВИПИСУВАТИ ПО 5-10 ПРИМІРНИКІВ ГАЗЕТИ ВОЛИНЬ-РЕГІОН. ТО В ШКОЛАХ ВЧИТЕЛІ СКЛАДАЮТЬСЯ НА ЦІ ГАЗЕТИ, А ХОЛУЇ ПАРТІЇ ДОПОВІДАЮТЬ ГОЛОВІ АДМІНІСТРАЦІЇ ПРО ВИКОНАННЯ ПЛАНУ НА ПІДПИСКУ ЇХНЬОЇ КАМАСУТРИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus