USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині планують зібрати 800 тисяч тонн цукрового буряка

7 Вересня 2010 10:55
Цукрові заводи області готові до прийому врожаю цукрових буряків – цьогоріч «бурякове» навантаження становитиме близько 800 тисяч тонн.
Про це під час селекторної наради 6 вересня повідомив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.
В нинішньому році цукровим буряком засіяли 16 291 гектар, що у 1,6% разів більше, ніж в попередньому році. В наступному році посів цукрового буряка планують збільшити з 16 до 20 тисяч гектарів, каже Карпюк.
«Найбільше буряків у Горохівському районі – майже 4 тисячі гектарів, другим йде Луцький район зі своїми 3 241 гектаром. Загалом з усіх районів очікуємо зібрати понад 800 тисяч тонн цукрового буряка. І це завдання, яке під силу нашим заводам… Всі заводи в області сьогодні готові до переробки цукрового буряка», – стверджує чиновник.
За словами заступника губернатора, протягом усього періоду дозрівання буряків проводились аналізи і спостереження за ростом та якістю рослин, і вони підтверджують, що цьогоріч цукрові буряки розвиваються краще, аніж у попередні роки, а кліматичні умови є сприятливими.
Для того, щоб належно зібрати урожай Карпюк висловив ряд завдань, за виконанням яких слідкуватимуть голови районних адміністрацій.
«По-перше, в день завезення цукрового буряка ви повинні забезпечити розрахунок із підсобними господарствами, які завозять до вас буряк. По-друге, подбати про збільшення заготівельних пунктів, особливо в поліській зоні. Третє – де не укладені договори, є пропозиція районам, сільським радам і цукровим заводам укласти договори купівлі-продажу», – сказав посадовець.
Начальнику обласної інспекції держтехнагляду Павлу Дригулі, аби уникнути ДТП, Карпюк доручив прослідкувати за здійсненням додаткового техогляду
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бурачанка Показати IP 7 Вересня 2010 16:20
Оце маладці! На 1,6 процента больше засіяли площ. Як каже наш Прєзідєнт - не словом, а ділом! От токо за наш луцкій район обідно, шо на втором місці. Але думаю нова каманда прєзідєнта зробить всьо шоб луцк - край бойовой слави став на першом місці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus