USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Продукти, які здешевіли на Волині

29 Травня 2013 10:05
Безалкогольні напої, яйця, сало та інші продукти харчування значно знизились у ціні у квітні цього року.

За даними Державної служби статистики України, індекс споживчих цін в країні у квітні становив 100,0%, з початку року – 100,1%, на Волині – відповідно 99,9% та 99,7%, - повідомили у Головному управлінні статистики у Волинській області.

На споживчому ринку області у квітні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,4%. Серед продуктів харчування найбільш суттєво (на 21,2%) подешевшали яйця. Знизились ціни на сало, молоко, яловичину та телятину, крупи гречані, маргарин на 5,3–1,4%, на сметану, цукор, м’ясо птиці, рибу та продукти з риби, кисломолочну продукцію, сир і м’який сир (творог), соняшникову олію – на 0,8–0,2%.

У той же час подорожчали овочі, фрукти, макаронні вироби, вершкове масло, хліб і хлібопродукти, свинина – на 1,8–0,4%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби в загальному подорожчали на 0,6%.

Ціни і тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива підвищились у цілому на 0,3% за рахунок збільшення вартості твердого палива (на 4,8%), утримання та ремонту житла (на 0,2%).

Ціни на транспорт зросли загалом на 1,2%, що зумовлено підвищенням вартості перевезень пасажирським автодорожнім та залізничним транспортом на 4,4% та 0,4% відповідно.

Нагадаємо, нещодавно утриматись від встановлення економічно необґрунтованих цін на курячі яйця рекомендувало торгівельним мережам області Волинське обласне відділення АМКУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus