USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині створили рейтинг порушників

6 Червня 2013 17:15
Моніторинг дотримання органами освіти Волинської області порядку оприлюднення інформації про закупівлі на офіційному веб-порталі www.tender.me.gov.ua провів Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу.

Проведений моніторинг показав, що у 15% випадків органи освіти Волинської області порушували процедуру проведення держзакупівель в частині оприлюднення на веб-порталі всієї необхідної інформації, передбаченої Законом «Про здійснення державних закупівель».

Найчастіше порядок оприлюднення інформації порушували при проведенні процедури закупівлі в одного учасника (43%), запиту цінових пропозицій (35%) та відкритих торгах (22%).

При цьому найчастіше не публікували такі документи: звіт про проведення процедури закупівлі (35%), запит цінових пропозицій (28%), протокол розкриття пропозицій конкурсних торгів чи цінових пропозицій (ПРП) (22%) та обґрунтування проведення процедури закупівлі в одного учасника (15%).

Найчастіше під час відкритих торгів волинські освітяни не публікували протоколи розкриття пропозицій конкурсних торгів; під час закупівлі в одного учасника - звіт та обґрунтування закупівлі в одного учасника. Під час проведення процедури запиту цінових пропозицій не опубліковувалися запити цінових пропозицій.

Вже традиційно антирейтинг порушників очолює відділ освіти Ратнівської РДА, в якої була порушена кожна процедура держзакупівлі, яка потрапила під моніторинг (100%). Значний відсоток порушень (61%) має відділ освіти Рожищенської РДА. Слідом йдуть відділи освіти Турійської (56%) та Горохівської РДА (33%). В половини органів освіти Волинської області порушень процедури оприлюднення інформації на офіційному веб-порталі не знайшли.

Як повідомив координатор у Волинській області Всеукраїнської ініціативи «За доброчесні закупівлі в системі освіти» Андрій Лучик, результати моніторингу, проведеного Центром, в цілому є задовільними. Адже половина органів освіти Волині не порушують порядок оприлюднення інформації про держзакупівлі.

За його словами, незадовільною в цьому аспекті є робота конкурсних комітетів відділів освіти Ратнівської та Рожищенської РДА.

«Комітетам з конкурсних торгів варто звернути увагу на обов'язковість оприлюднення на офіційному веб-порталі «Державні закупівлі» запиту цінових пропозицій при застосуванні цієї процедури, звітів та обґрунтування - при проведенні процедури закупівлі в одного учасника та протоколів розкриття пропозицій - при відкритих торгах», - каже Андрій Лучик.

Довідково:

В рамках моніторингу експертами Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу дослідили оголошення про закупівлі усіх волинських органів освіти (16 відділів освіти РДА та 4 управління освіти міст обласного підпорядкування). Управління освіти Волинської ОДА конкурсних процедур закупівель не проводило.

Порядок оприлюдення інформації про закупівлі на на веб-порталі «Державні закупівлі» передбачає оприлюднення таких документів як:

-документація конкурсних торгів та зміни до неї;
-обґрунтування застосування процедури закупівлі в одного учасника;
-протокол розкриття пропозицій конкурсних торгів чи цінових пропозицій;
-інформацію про відхилення пропозицій конкурсних торгів;
-звіт про результати проведення процедури закупівлі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus