USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

На Волині відновлять конярство?

6 Вересня 2008 11:15
Сучасні селянські господарства уже не виживають, а ставлять акценти на впровадженні новітніх технологій у роботі на землі. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Заремба.
Під час проведення третьої виставки-ярмарки «Волинь-Агро-2008» основний акцент виробників сільськогосподарської продукції ставився на досягнення, які є в них тепер. За словами пана Заремби, сучасні аграрії вже не стоять на грані вимирання, а навпаки – орієнтуються на впровадження новітніх технологій в роботі.
«Виробники зупиняють свою увагу на високопродуктивних сортах зернових, худобі, техніці. І результатом є нинішні досягнення», – зазначив пан Заремба. Також є плани відродження досить прибуткових галузей тваринництва, наприклад конярства. Все це в підсумку, на думку першого заступника губернатора,  дозволить зробити прорив у сільському господарстві.
Однак, як розповів під час прес-конференції генеральний директор Волинської філії НАК «Украгролізинг» Григорій Люлька, проблеми в українському АПК. Щодо комбайнів, то представлено лише дві нові моделі, а серед тракторів – жодної. Подібна ситуація складається і з культивувальною та передпосівною технікою, яка порівняно з іноземними аналогами переважно не витримує конкуренції.
За словами пана Люльки, малі господарства орієнтуються на китайську малопотужну техніку, яка дуже добре себе зарекомендувала на Волині. «В порівнянні з минулим роком, за аналогічний період, їх продали більш ніж на 75% більше. Тобто якщо було 200, то тепер - 360»,– сказав пан Люлька. А загалом у волинських господарствах налічується 2,5 тисячі тракторів, хоча потрібно понад 7 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Вересня 2008 09:11
поживемо.побачимо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus