USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Волині «здирають» гроші за світло в будинках

29 Травня 2013 14:42
Волинські підприємці, які здійснюють підключення житлових будинків до вуличних ліній електромереж, хочуть за свої послуги в середньому в 6 разів більше грошей, ніж визначено законодавством.

Про це розповів заступник голови Волинського обласного ТВ АМКУ Сергій Луговий під час засідання за «круглим столом», яке відбулося під головуванням очільника Волинського ТВ АМКУ Віктора Гупала 29 травня.

За його словами, з виконкому Ковельської міськради у тервідділення АМКУ надійшло повідомлення щодо проблеми з будівництвом вуличних ліній електропередачі в районах індивідуальної житлової забудови.

Мовляв, після будівництва лінії не здають на обслуговування обленерго і вони фактично стають власністю громадян чи підприємств, які їх будували. Тож, ліцензіати встановлюють нічим не обґрунтовану ціну на підключення будинків до цих ліній електропередачі.

Тож, Сергій Луговий запропонував підприємцям брати за свої послуги таку ж плату, які і за звичайне приєднання, ціна якого визначена Постановою НКРЕ і становить 7-8 тисяч гривень. «А не так, як вони зараз беруть 30-60 тисяч. Це пропозиція до роздумів», - додав «антимонопольник».

Окрім того, він повідомив, що до ТВ АМКУ зверталися громадяни, які «потрепають від ліцензіатів і не можуть приєднати своє житло до електромереж. Так, протягом 2010-2013 років в обласному тервідділенні АМКУ розглянули 5 справ, а одна знаходиться на розгляді зараз. Протягом цього часу «антимонопольники» написали 3 рекомендації щодо виправлення ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фома Показати IP 29 Травня 2013 15:17
Так і заробляють гроші, а влада їм і віддала право на це....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus