USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині зникло близько тисячі будівельників

28 Липня 2010 15:29
За минулий рік кількість будівельників зменшилася на тисячу і сягає близько 14 тисяч фахівців.

Про це 28 липня повідомило обласне управління статистики.

Більшість будівельників, які не зрадили своїй професії, працює за наймом. А майже дві тисячі волинян заробляють цим ремеслом самостійно.

У будівельній галузі працюють переважно чоловіки – 82% всіх зайнятих. Кожен третій – молодь до 35 років. Чверть – у віці 50–59 років.

Заробітки працівників будівельних організацій є одними з найнижчих в області. У першому півріччі 2010-го зарплата будівельника сягала 1тисяча 57 гривень. Наприклад, у промисловості – 1792 гривень, на транспорті – 1 905 гривень, у бюджетній сфері – 1 400–1642 гривень.

Це пов’язано з вимушеною неповною зайнятістю будівельників у період економічно фінансової кризи для збереження висококваліфікованих працівників на майбутнє. У червні чверть їх працювали за скороченим графіком, ще п’ятнадцята частина перебували у відпустках різної тривалості без збереження зарплати.

Ускладнює ситуації в будівництві наявність боргів із зарплати. На кінець червня сума заборгованості з виплати заробітної плати сягнула 9,2 мільйона гривень. Три чверті боргу належить економічно активним підприємствам, на яких недоотримали зароблене майже тисяча осіб - у середньому по 2 711 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
OrestN Показати IP 29 Липня 2010 12:36
влада - кримінальна, під істерію власноствореної кризи не вирішує питання життєзабезпечення населення. Місто та країна занурююється в суцільне безробіття, наркоманію, розбещенність, злидні. Восени влада звітуватиметься перед розлюченими виборцями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus