USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На волинських цукрових заводах – застій і махінації?

13 Листопада 2008 19:05
Депутати Волинської обласної ради під час засідання колегії цього владного органу звернули увагу на нагальні проблеми виробництва цукру на Волині. Про це 13 листопада повідомляє репортер «Волинських Новин».
Голова постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, інвестування села та земельних відносин Волинської облради Валерій Діброва на початку засідання колегії Волиньради розповів про проблеми у виробництві цукру в області.
За словами пана Діброви, Гнідавський завод простоює вже 10 днів через низький тиск у газовій мережі. Через це на підприємстві двічі виходив з ладу турбогенератор. За цей час псуються значні запаси цукрового буряка, які перебувають на заводі.
Пан Діброва, як керівник одного з найбільших сільськогосподарських підприємств, звернувся до голови Волинської ОДА Миколи Романюка: «Якщо так буде далі, то я на наступного рік посію нуль цілих нуль десятих гектарів цукрового буряка…»
За словами Валерія Діброви, йому набридло дивитись на місцевих телеканалах «клоунаду» навколо ситуації щодо постачання природного газу.
Волинський губернатор запевнив, що наразі тиск газу підвищено і Гнідавський завод може працювати. Також губернатор зазначив, що питання виділення лімітів на газ для населення - на стадії завершення.
Керівник фракції БЮТ у Волинській облраді Олександр Свирида наголосив, що потрібно провести розрахунки, скільки волинським підприємствам нанесено збитків через низький тиск газу.
За словами керівника фракції Народного Блоку Литвина у обласній раді Андрія Турака, від простою колосальні збитки несе, як Гнідавський цукровий завод, так і товаровиробники.
У пана Турака також виникло питання: «Що за схеми працюють на Володимир-Волинському цукровому заводі, якщо там ніхто не приймає цукровий буряк і не сіє його?»
Як стверджують і Андрій Турак, і Валерій Діброва, це підприємство насправді працює на закордонному цукрі-сирцю. А для звітності подається, що ніби-то на Володимир-Волинському заводі знаходиться 200 тисяч тонн цукрових буряків. А це дає від держави певні пільги.
Як вирішили під час засідання колегії Волиньради, депутати далі розбиратимуться щодо цих проблем під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Месник Показати IP 14 Листопада 2008 13:36
низький тиск в голові у Свиреди і Діброви. Ти бачиш як за свій завод турбується. Кропива так тримати, хай відповідають за обдурених людей
Цукерман Показати IP 14 Листопада 2008 14:21
Діброва повертайся в Ізраїль.Ми чекаєм. Дядя Ізя
Анонім Показати IP 14 Листопада 2008 14:28
Ганьба вам цукрові алігархі. скільки ви народу обібрали з цим цукром.Приймаєте буряк за копійки ще і возмущаєтеся. Скоро підніметься люд і шиш ви бачите буряк бачити!
реаліст Показати IP 14 Листопада 2008 14:31
Ось вам і пояснення чому беруть закордонний сирець. Панство дарод дурить.Ганьбі їм
пісіміст Показати IP 15 Листопада 2008 15:11
цукор це біла смерть. Без цукру Гнідава також смерть. Ми народжені щоб вмерти
Анонім Показати IP 23 Листопада 2008 19:48
Турак.Менш бреши і кради не буде мати господарство колосальних збитків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus