USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

НАБУ заарештувало рахунки Розенблата в німецькому банку

10 Листопада 2017 12:44
Рахунки позафракційного народного депутата Борислава Розенблата, відкриті в німецькому банку «Шпаркассе Дортмунд», були заарештовані.

Таке рішення ухвалив один із районних судів міста Києва тиждень тому, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з клопотанням детектива Національного антикорупційного бюро, під час обшуку Розенблата в літаку в аеропорту «Київ» у нього були вилучені банківські картки установи «Шпаркассе Дортмунд». За інформацією слідства, у Розенблата відкриті два банківські рахунки в цій установі, одним із яких користується його дружина. З метою забезпечення конфіскації майна й можливої спеціальної конфіскації майна детектив просив заарештувати кошти на двох рахунках Розенблата.

Суд вислухав доводи НАБУ й задовольнив клопотання.

Раніше в НАБУ заявили, що нардепа Борислава Розенблата зняли з літака і обшукали, бо він, за даними слідчих, намагався вивезти матеріали, важливі для розслідування «бурштинової справи».

18 жовтня в аеропорту «Київ» (Жуляни) під час спроби вилетіти до Німеччини був затриманий депутат Верховної Ради України Борислав Розенблат.

Він є фігурантом так званої «бурштинової справи». Йому закидають отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки в Митний і Податковий кодекс спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину. Борислав Розенблат ці звинувачення відкидає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 10 Листопада 2017 12:46
Тоді очевидно нехай НАБУ чекає візит ГПУ з обшуком. Бо як же посміли то такого депутата то тронути ?!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus