USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Начальник Ягодинської митниці - безробітний чи ув’язнений. ПОДРОБИЦІ

6 Серпня 2013 11:44
Із понеділка, 29 липня, начальник Ягодинської митниці Роман Микитюк не з’являється на роботі, а його підлеглі ніби в рот води понабирали: нічого не чули, нічого не бачили, нічого не знають, інформує «Волинська правда».
Тим часом Волинню активно ширяться чутки, що Романа Микитюка затримали правоохоронні органи. Одні кажуть, нібито його взяли на хабарі, інші стверджують, що він, мовляв, віз валізу з грішми до Києва, і дорогою його затримали чи то співробітники СБУ, чи то працівники Генпрокуратури. «Волинська правда» спробувала з’ясувати, що ж трапилося насправді.
Спочатку зателефонували Роману Володимировичу на мобільний. Але начальник митниці і віднедавна депутат обласної ради від Партії регіонів слухавку не підняв. Чи не вперше нам не вдалося додзвонитися й до найвищих посадових осіб області, а нижчі за рангом чиновники навідріз відмовилися розмовляти на цю тему.
Тому редакція змушена була звернутися у нещодавно створене Міністерство доходів і зборів України, якому підпорядкована Ягодинська митниця. І тут нам пощастило більше. Ми поспілкувалися з людиною, яка володіє достовірною інформацією, але просила не називати її прізвища.
Отож, офіційна версія: Романа Микитюка відсторонено від займаної посади на час проведення комплексної міністерської перевірки. А в неофіційній розмові наше джерело в міністерстві зазначило: команда міністра доходів і зборів Олександра Клименка «зачищає» стару гвардію Ігоря Калєтніка. Мовляв, хлопці, наближені до нинішнього першого віце-спікера Верховної Ради України, який до парламентських виборів 2012 року працював головою Державної митної служби, до сьогодні плутають, куди переказувати гроші – чи в держскарбницю, чи на рахунки, вказані старим покровителем, членом Компартії Калєтніком.
А ще наше джерело повідомило: приблизно 10-12 серпня комплексна перевірка на Ягодинській митниці завершиться, і Роман Микитюк позбудеться займаної посади. Цього разу йому не вдасться вийти сухим із води, як це вже не раз бувало за час служби Романа Володимировича в митних органах.
У повідомленні йдеться, що в лютому 2011-ого, коли Роман Микитюк працював начальником Львівської митниці, на хабарах в особливо великих розмірах «погоріла» його заступник Клавдія Кутикіна, яку Роман Володимирович привіз до Львова з Волині. Щойно розпочався скандал із її затриманням, Романа Микитюка перевели начальником Вінницької митниці. Кутикіній же, незважаючи на те, що оперативники зафіксували на камеру, як до неї в кабінет митники зносили доларові купюри, суд призначив три роки умовно.
А також слід згадати скандал на митному посту «Луцьк», який розгорівся уже після того, коли Роман Микитюк був переведений із Вінниці на посаду начальника Ягодинської митниці. «На митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці діяла вертикально побудована корупційна схема: протягом кожного дня керівники та інспектори митного поста протиправно отримували в середньому від 20 до 30 тисяч гривень», – повідомляла в листопаді 2011 року прес-служба СБУ. Суд над 17 колишніми працівниками та начальником митного посту «Луцьк», які відхопили основний «куш», триває й досі.
Тоді Роману Микитюку також пощастило уникнути відповідальності. Проте, аналізуючи факти цьогорічної кампанії боротьби із корупцією і хабарництвом, журналісти видання вважають, що Роману Микитюку втриматися на плаву тепер буде важко. Адже показова «чистка» податкових і митних органів відбувається у рамках поставлених Президентом завдань посилення боротьби із корупцією. Вже зараз маємо приклади того, як не останні люди в митній службі оформляють відпустки із догляду за дитиною, аби лише перечекати «смутні часи».
Широкомасштабна кампанія під гаслом «Вор должен сидеть» зачепить кількасот посадовців високих рангів з усієї України. І випадок із ректором Податкового університету Петром Мельником, якого взяли на хабарах, – лише її початок. До речі, Мельника не врятувало й те, що він є членом Партії регіонів.
Чи врятує партійна приналежність Романа Микитюка? Навряд. Залагодити справу може хіба що голова облдержадміністрації Борис Клімчук. «Волинська правда» припускає: якщо до 12 серпня не буде оприлюднено офіційних результатів комплексної міністерської перевірки Ягодинської митниці, то ситуація затягнеться, і губернатор матиме змогу напередодні Дня Незалежності під час особистої зустрічі з Президентом Віктором Януковичем, користуючись своїм високим авторитетом у Віктора Федоровича, відстояти добре ім’я волинського митника.

Цю версію непрямо підтверджує факт перебування Бориса Петровича з минулого понеділка у столиці. Офіційно він працював у Кабміні, «вибиваючи» кошти на завершення програм будівництва на Волині соціально значимих об’єктів. Проте «Волинська правда» не виключає, що під час зустрічей із міністрами та впливовими людьми з Адміністрації Президента губернатор порушував тему збереження на посаді або переведення на іншу, не менш відповідальну ділянку роботи Романа Микитюка.

Тим часом наше джерело в Міністерстві доходів і зборів України на пряме запитання, чи залишиться Роман Микитюк на посаді начальника Ягодинської митниці після завершення комплексної міністерської перевірки, повідомило: «Швидше за все, його на посаді не буде».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
фізіономіст Показати IP 6 Серпня 2013 12:12
Разве такие люди могут брать взятки? Вглядитесь в это лицо: печальные умные глаза, очки которые придают интеллигентности, модная стрижка,волосы с сединой, костюм и галстук в тон - красавчик, метросексуал эдакий - он и знать не знает о взятках...
БАМБУЛА Показати IP 6 Серпня 2013 12:23
Цікаво, а коли чи будуть покарані чиновники з облдежрадміністрації, які відповідаль за роботу митниці
турійчанин Показати IP 6 Серпня 2013 12:43
А ми ж його обирали, ми ж йому вірили, бо він - наш, турійчанин. А його Гостинний двір і Амела - то межа мрій кожного мешканця району. Там працювати - справжнє щастя. Шкода хорошу людину. Сам брав і нам давав, а тепер... Але нічого, наступні вибори знову оберемо достойну людину, цього разу - "смотрящім" буде той, хто більше вкраде і нам дасть.
йован Показати IP 6 Серпня 2013 19:29
"спалили" потенційного кандидата в губернатори
Шо, не дышишь? Показати IP 6 Серпня 2013 22:04
А так дышал...
ЗУПА Показати IP 6 Серпня 2013 22:10
А так лизав ...опу окупантам. - Не допомогло!
порадник Показати IP 6 Серпня 2013 22:29
Раджу всім пошукати на Ютубі передачу ТВ-ЗІК про Микитюка "Хто тут живе", вельми-вельми цікаво...
порадник Показати IP 6 Серпня 2013 23:06
Раджу не записувати в адвокати не чистих на руку службовців шановного Бориса Петровича: він в лайно рук марати не буде. Пригадайте ситуацію з "вострєбованим" Гринюком - добре слово сказав дл годиться, а допомагати - зась... Борис Петрович - молодець.
Лемко до порадник Показати IP 7 Серпня 2013 10:29
а що ж трапилося з Гринюком, де таке ..вно стало востребованим?
порадник до Лемко Показати IP 7 Серпня 2013 14:57
Раджу прочитати: http://www.volynnews.com/news/policy/klimchuk_dast_posadu_vostryebovanomu_hrynyuku/
Спритний до порадник Показати IP 9 Серпня 2013 11:40
ще б про гринюка і його моніку левінську хтось написав би (це гол.бухгалтер шишкіна з нововолинська раптом попала в дпа області, розуму 0 але під столом його обслуговували файно!
Лемко до порадник Показати IP 9 Серпня 2013 11:46
на жаль неможу знайти за посиланням
НКВС Показати IP 6 Серпня 2013 23:13
А з Міндоходів часом не Наталочка Р. інфи зливати в пресу почала? - має шанс догратися... - таксі їздять)))
Бізя до НКВС Показати IP 7 Серпня 2013 10:28
ні, світланочка валеряніновна свирид.. по пяні щебетала. випити дармового всі не проти
Олександр Володимирович Показати IP 7 Серпня 2013 12:58
це ціний інформатор, її чорною вдовою давно звуть, крові попила з народу тонами і порядності не на копійку, матер рідну продасть
Борис Показати IP 7 Серпня 2013 13:33
мда, жесть
Пророк Показати IP 7 Серпня 2013 17:09
На все воля БОЖА! А цей...богато що винен вищезгаданому,а ще людям, яких образив, ображає і буде ...Чекаємо братися коли і його БУДУТЬ!!!!
1 Показати IP 7 Серпня 2013 22:52
В ПР є різні люди ,донецькі, кримсько одеські та західняки. Лише перший сорт є недоторканим, а третій підгодовують, щоб використати та видоїти.....Нічого не змінилось із часів татарського іга.Так їм і треба продажним...
Фіфа Показати IP 21 Вересня 2013 15:49
Хе, а Микитюк вже пригрівся в обл адміністрації при Клімчукові. Місце гарантоване, пригріте. У 2000-х в м, Вол.-Волинському було затримано одну співробітницю митниці, що за ніч пропустила 18 бусів з контрабандою і взяла з кожного 3,5 тис яких, не памятаю.З тюрми її забрав заступник начальника міліції міста. Правда там вона зараз вже не працює. Але будинок у неї непогану реконструкцію пережив. На пристойні суми. Інформація з вуст кол.працівників. Свій свого не топить, не видає, а витягає. Так і тут буде-побачите. Ну хіба фірму яку подарує. Та то нічого на подарункахдо смерті житиме, з яких 800тис податків сплатив. Польша в жасі від наших митниць. Німці кажуть - то стрес на все життя і летять літаками.
Вчитель Показати IP 21 Вересня 2013 15:51
Ще б так Саганюка з княжою родиною і хрещениками замели б. Хоч би Володимир видихнув-би
Вова Показати IP 28 Вересня 2013 10:41
все має свій час митники теж
Денис Поліщук Показати IP 8 Жовтня 2013 02:28
Негарно так людину обсуждати він хороша людина і досить розумна він в житті добився все сам!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus