USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нардепи УКРОПу вимагають повернути держфінансування профтехосвіти

5 Жовтня 2017 21:03
Держава не повинна перекладати тягар фінансування професійно-технічної освіти на місцеві бюджети, адже це прирікає робітничі професії на вимирання.

Про це сьогодні під час брифінгу в парламенті заявила народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич, інформують у прес-службі партії.

«Держава не повинна складати з себе повноваження щодо фінансування освіти І-ІІ рівнів за рахунок місцевих бюджетів, адже це прирікає робітничі професії на поступове вимирання», – підкреслила Ірина Констанкевич.

Нардеп зазначила, що представники «Українського об’єднання патріотів» зареєстрували у Верховній Раді два законопроекти, які мають відновити права професійно-технічної та фахової передвищої освіти. Документами пропонується, зокрема, дозволити фінансування профтехосвіти не лише з місцевих, а й із державного бюджету. Законопроекти вже пройшли попереднє обговорення на комітеті з питань освіти і науки.

Водночас Ірина Констанкевич наголосила на необхідності внесення змін до Закону «Про освіту», які б виправили невідповідність щодо нарахування посадових окладів педагогічним працівникам найнижчої категорії.

«Ще не вщухли фанфари після тотального схвалення Закону «Про освіту», як з'ясувалося, що не всі ті норми, які були підтримані суспільством та обговорені з громадськістю, знайшли своє відображення в документі», – зазначила парламентар.

Річ у тім, що стаття 61 Закону «Про освіту» передбачає посадовий оклад для педагогічних працівників найнижчої кваліфікації у розмірі трьох мінімальних зарплат, або 9 тис. 600 грн. Проте під час підготовки законопроекту в перехідних положеннях з'явилася норма, яка передбачає нарахування цій категорії педпрацівників зарплатні у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів, тобто лише 6 тис. 400 грн до 2023 року.

Ірина Констанкевич зауважила, що освітяни обурені такою маніпуляцією при ухваленні закону. У зв'язку з цим народні депутати з УКРОПу у співпраці з колегами підготували законопроект, який має виправити таку несправедливість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus