USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нацполіція придбала позашляховики Mitsubishi незаконно

9 Березня 2017 22:14
Державна аудиторська служба вважає, що договір на закупівлю гібридних позашляховиків Mitsubishi для Національної поліції "має ознаки недійсності". Про це йдеться у листі-відповіді на запит Transparency International Україна, повідомляє Тиждень з посиланням на dozorro.org.

Згідно з листом, Центру обслуговування підрозділів національної поліції України немає у переліку замовників, які можуть здійснювати купівлю за переговорною процедурою для потреб оборони. Вичерпний перелік таких суб'єктів визначений у Законі України "Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони".

Державна аудиторська служба надіслала замовнику автомобілів рекомендації щодо усунення порушень закону, однак, як ідеться в листі, той не погодився з такими висновками.

Нагадаємо, що Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України оголосив закупівлю по переговорній процедурі для потреб оборони 16 листопада 2016 року. Планувалося придбати 635 автомобілів «Mitsubishi Outlander PHEV» на суму 959,5 млн грн. А 14 грудня Замовник уклав договір з ТОВ «НІКА Діамант» на суму 959,4 млн грн. Активіст Олексій Тамразов звернув увагу на завищену ціну автомобілів.

Експерти Transparency International Україна встановили порушення законодавства. Зокрема, закупівля не могла відбуватися за переговорною процедурою для потреб оборони, оскільки по факту придбання автомобілів для патрульних не задовольняє оборонні потреби. Крім того, дія закону, за яким проведено закупівлю, не поширюється на Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України. Також викликала сумнів 100% передоплата. ТІ Україна висловила переконання, що угоду необхідно розірвати і оголосити нову конкурентну закупівлю за процедурою «відкриті торги».

На початку лютого міністр МВС Арсен Аваков заявив, що Національні поліція України отримала документальне підтвердження про надання корпорацією Mitsubishi Motors знижки в 13% на автомобілі Mitsubishi, що дасть змогу закупити 90 додаткових автомобілів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
саня Показати IP 10 Березня 2017 09:53
а різницю в ціні покладе фірма яка повязана з аваковим а нащож було закуповувать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus